Istočna Ilidža: Na obnovu mostića srušenog tokom poplava čekaju godinama

Mještani Donjih Mladica u Istočnoj Ilidži godinama slušaju obećanja opštinskih vlasti na čelu sa načelnikom Marinkom Božovićem o obnovi mosta u ovom naselju srušenog tokom poplava 2021. godine. Iako je posao izgradnje mosta na Kasindolskoj rijeci dobila firma “GP Put” Istočna Ilidža još u oktobru prošle godine, radovi nisu ni započeti.

 

Piše: Sanja Vasković

 

“Razočarani smo”, ovako počinje priču za SPIN Info stanovnica Donjih Mladica u Istočnoj Ilidži koja, zajedno sa ostalim mještanima, godinama obilazi dva i više kilometra samo da bi stigla do porodičnog doktora ili do apoteke.

 

“Ima nas dosta koji smo vezani za Mladičko polje, dole nam je porodični doktor, prodavnice, školski autobus, ali koga briga. Primorani smo svaki mjesec plaćati taksi da bi, na primjer, otišli u ambulantu po lijekove”, i dalje tvrde mještani za naš portal dodajući da je ih lično načelnik Božović obilazio i obećavao da će ovaj problem biti riješen.

 

U ovoj opštini čiji je budžet duplo manji nego susjedne opštine Istočna Ilidža, realizacija obećanih projekata ide veoma sporo, pa tako i ovog mosta na Kasindolskoj rijeci.

 

 

“GP Put” jedan od omiljenih saradnika načelnika Božovića

 

Posao izgradnje mosta još u oktobru prošle godine dobila je firma “GP Put” A.D. Istočna Ilidža kao jedini ponuđač.

 

Vrijednost radova je 182.985 KM bez odnosno 214.092 KM sa PDV-om. Ponuda je bila za 15 KM niža od procijenjene vrijednosti radova, a rok za izvođenje radova 75 dana od dana uvođenja u posao. Ni četiri mjeseca kasnije, mosta nema niti su započeti radovi.

 

 

Preduzeće “GP Put” A.D. Istočno Sarajevo u prošloj godini od ove opštine dobilo je posao izgradnje kanalizacije u naselju Donje Mladice, gradili su ljetnu scenu na šetalištu u Dobrinji, rekonstrukciju ulice na Pavlovcu, pješačku stazu, tako da su od opštine Istočna Ilidža samo u prošloj godini dobili preko pola miliona maraka, odnosno 521.937 KM sa PDV-om.

 

Zašto nisu gotovi radovi na izgradnji mosta na Kasindolskoj rijeci pitali smo i nadležne u opštini Istočna Ilidža, međutim još uvijek čekamo odgovor.

1 thought on “Istočna Ilidža: Na obnovu mostića srušenog tokom poplava čekaju godinama

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *