Istočno Novo Sarajevo: Za konzumaciju jela i pića u tri svadbena salona potrošeno 41.412 KM

Pred kraj godine, u vrijeme praznika, načelnik opštine Istočno Novo Sarajevo Jovan Katić odlučio je počastiti građane, privrednike, udruženja za šta je izdvojio duplo više novca nego što je planirano početkom godine.

 

Piše: Sanja Vasković

 

Kao što je SPIN Info ranije pisao za nabavku usluga kozumacije jela i pića tokom manifestacija iz opštine Istočno Novo Sarajevo početkom godine planirali su sredstva u iznosu od 25.641 KM bez PDV-a. Međutim, krajem godine iz opštine su izdvojili još toliko novca za čašćavanje. 

 

U ispravci Obavještenja o nabavci stoji da je razlog povećanja sredstava za ovu stavku to što su rebalansom budžeta za 2023. godinu obezbijeđenja dodatna sredstva.

Na portalu javnih nabavki objavljeno je da su za konzumaciju jela i pića tokom prošle godine sklopili pet ugovora ukupne vrijednosti 43.718 KM.

 

Zanimljivo je da se načelnik javno pohvalio večerom za privrednike održanoj u jednom od svadbenih salona u Istočnom Novom Sarajevu 27.12.2023. godine. Svadbeni salon Aurora dio je firme “NANE” Trnovo, a prema podacima, dva dana kasnije, zaključen je ugovor sa pomenutom firmom ukupne vrijednosti 14.102 KM.

 

Foto: Opština Istočno Novo Sarajevo/27.12.2023.

 

Ništa manje nije potrošeno u restoranu “BOB” Istočno Novo Sarajevo (Ruding doo) 12.820 KM i restoranu Rodeo 14.490 KM.

 

 

Za usluge keteringa izabrana je jedino firma “Zlatno zrno” Istočno Novo Sarajevo kojoj je ukupno plaćeno 18.032 za godinu dana, samo ugovor iz oktobra iznosio je 9.401 KM. Tako se cifra za konzumaciju jela i pića, uz usluge keteringa,  povećala na 61.750 KM.

 

Povećana sredstva za konzumaciju jela i pića

 

U ovoj godini opština Istočno Novo Sarajevo planirala je potrošiti 59.829 KM za pomenute usluge, dok nije isključeno da bi rebalansom budžeta ova suma u izbornoj godini mogla biti veća, za ketering planirano je dodatnih 17.094 KM.

 

Osim toga, kako smo ranije pisali, dok Gradska radio televizija ima finansijske probleme opštine i Grad izdvajaju sredstva za privatnu televiziju, po istoj matrici riječ je o Alternativnoj televiziji iz Banje Luke.

 

Iako je navedeno da traže više ponuđača za usluge snimanja, montiranja i gostovanja predstavnika opštine iz Istočnog Novog Sarajeva usluge vrijednosti skoro 18.000 KM platili su samo jednoj televizij. Da li će praksa u ovoj godini biti ista?

 

Takođe, za 2024. godinu povećana su sredstva namijenjena za dobar imidž predstavnika opštine, pa će tako za ove usluge izdvojiti umjesto prošlogodišnjih 18,  čak 25.641 KM.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *