OC Jahorina daje milion maraka laktaškoj firmi poznatoj po sumnjivim nabavkama

Olimpijski centar „Jahorina“ odlučio je da posao nabavke robe za unutrašnje uređenje ski bifea na Igrištima u Vlasenici vrijedan 1,1 milion KM da grupi ponuđača među kojima je i firma „Rema trade“ iz Laktaša, poznatoj po tome što su za sebe „skrojili“ tender za nabavku posuđa za državni hotel „Rajska Dolina“ na Jahorini.

 

Robu za unutrašnje uređenje ski bifea će, pored laktaške firme, nabavljati i preduzeće „Enterijeri Perić“ iz Pala.

OC „Jahorina“ je ovu nabavku raspisao polovinom oktobra prošle godine, a na tender je pristigla samo jedna ponuda, koja je bila i prihvatljiva.

Kako je navedeno, ugovor je zaključen 29. januara ove godine.

Podsjetimo, kako je CAPITAL ranije ekskluzivno otkrio da je tender za nabavku posuđa za vladin hotel „Rajska Dolina“ pripremala firma „Rema trade“ koja je kasnije i dobila taj posao.

Konkretno, Ugostiteljski servis Vlade RS raspisao je 2020. godine tender za nabavku lake ugostiteljske opreme vrijedan oko 250.000 KM, a u specifikaciji opreme za tende pomagala im je “Rema trade“, da bi kasnije upravo oni i dobili ugovor za nabavku opreme.

Još tri miliona za uređenje bifea

Pored uređenja koje će obaviti „Rema Trade“ i „Enterijeri Perić“, OC „Jahorina“ ne planira stati sa uređenjem ski bifea na polazu žičare, pa su tako nedavno raspisali još jedan tender za nabavku roba za ovo uređenje vrijedan više od tri miliona maraka.

Ovaj put traže nabavku i transport termoizolacije za podno grijanje, kao i nabavku poda od polivinila, te ugradnju zidne kuhinjske keramike.

Zatražili su i ugradnju kuhinjske rasvjete, ugradnju polica i stalaža, ali i mašinsko malterisanje zidova i plafona.

Podsjetimo da su ulaganja u „Igrišta“, a kako je CAPITAL ranije pisao, višestruko premašena, te da je već do sada uloženo oko 55 miliona maraka iako su prvobitno planirali uložiti oko 32 miliona KM.

CAPITAL: Bojana Ninković

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *