JKP “Toplane” Istočna Ilidža- kotlovnice nemaju, cijene grijanja imaju

Stanovnici opštine Istočna Ilidža još uvijek nemaju optimalno rješanje kada je u pitanju isporuka toplotne energije na području ove opštine.

 

Nakon što je portal SPIN Info pisao o nezakonitom oduzimanju kotlovnica dvaju zgrada na području ove opštine za potrebe JKP “Toplane” Istočna Ilidža, opštinsko rukovodstvo razgovaralo je sa predstavnicima javnih preduzeća koji se bave isporukom toplotne energije, investitorima, stručnjacima, ali i građanima u cilju iznalaženja najboljeg rješenja grijanja na području opštine.

 

Konkretnih zaključaka sa sastanka nema, osim da će se tražiti najbolje rješenje kako bi se građanima obezbijedilo kvalitetno grijanje.

 

JKP “Toplane”, iako osnovano prije tri godine, tokom kojih je bio imenovan samo v.d. direktor Dragan Janković, još uvijek nemaju projekat izgradnje gasne kotlovnice, ali imaju cijene centralnog grijanja za grijnu sezonu 2021/2022.

 

 

Stanari zgrada u ulici Vojvode Radomira Putnika koji su u sred sezone ostali bez grijanja, odnosno ukinuta im je isporuka toplotne energije preduzeća “Sarajevo- gas”, da bi se njihove kotlovnice koristile za potrebe novoformiranog “Toplane”, kažu da konkretnih rješenja za njihov problem nema.

 

“Ponudili su nam cijene grijanja na toplane i upozorili da se ne možemo grijati na struju jer je opterećenje, zgrada neće izdržati”, kaže jedan od stanara za SPIN Info i dodaje da iako kotlovnica nije u vlasništvu JKP Toplane, da upravljaju njome.

 

Načelnik opštine Istočna Ilidža Marinko Božović najavio je da će sljedeći sastanak biti sredinom maja, te da će na njemu prisustvovati projektanti koji će razgovarati o režimu grijanja, kvalitetu opreme i unapređenju grijanja u ovoj opštini.

 

Autor: S. Vasković

1 thought on “JKP “Toplane” Istočna Ilidža- kotlovnice nemaju, cijene grijanja imaju

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *