Još sredstava za preskupu rekonstrukciju Doma kulture u Nevesinju

Za drugu rekonstrukciju Doma kulture “Nebojša Glogovac” u Nevesinju za koji je do sada potrošeno preko milion maraka, biće izdvojena dodatna sredstva mimo tenderske cijene radova. Ovo je potvrdio načelnik opštine Milenko Avdalović, najavljujući skoro otvaranje rekonstruisanog objekta.

 

“Tenderisana vrijednost projekta je 520.000 KM, s tim da će biti potrebno izdvojiti i sredstva za dodatne radove.”, rekao je Avdalović.

 

Projekat se finansira iz donacije Vlade Srbije. Impuls je još u decembru, prošle godine objavio tekst “Nevesinje: Teder za presipanje iz opštinskog u privatne džepove”, o sumnjivim poslovima lokalne vlasti na ovom projektu.

 

Prva rekonstrukcija Doma kulture završena je 2018. godine, kada je i svečano otvoren. Vrijednost radova koji su dodijeljeni firmi “MDM” ,u porodičnom vlasništvu tadašnjeg zamjenika načelnika opštine, procijenjeni su na 440.573,87, bez PDV-a. Drugu rekonstrukciju, koja je u toku, opština je dodijelila lokalnom preduzeću “Aurora”, takođe blisko povezanom sa rukovodstvom ove lokalne zajednice, što se ogleda kroz niz dodijeljenih poslova kroz upitne procedure javnih nabavki.

 

IZVOR: Impuls

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *