29/02/2024

JU “Centar za informisanje i obrazovanje” Trebinje- najviše sredstava odlazi na plate radnicima

Odavno je jasno da mediji koji se finansiraju iz budžeta grada Trebinje služe kao produžena ruka vlasti koja bez imalo novinarske etike i poštovanja osnovnih načela profesije prenose jedino stavove vladajuće garniture na čelu sa SNSD-om.

 

Najčešće su mediji kao i ostale javne ustanove i preduzeća generatori stranačkog zapošljavanja. Tako i JU “Centar za informisanje i obrazovanje”, sredstva koja dobija iz budžeta Grada većinom troši na plate i naknade zaposlenih čak 660, 500 KM.

 

Kako i ne bi kada je u ovoj ustanovi koja u svom sastavu ima list Glas Trebinja, Radio Trebinje i portal, zaposleno čak 43 radnika!

 

Za kulturne manifestacije u 2022. Godini planirano je je 39.000 KM, a za nabavku postrojenja i opreme 20 000 KM.

 

S druge strane, vlastiti prihodi ovog medija su skromni, svega 105 390 KM što znači da bez pomoći Grada medij ne bi opstao na tržištu.

 

A posebno je zanimljivo to da, iako imaju mogućnost sopstvenog prihodovanja realizacijom projekata, radnici na čelu sa menadžmentom i direktorom Manojlom Ćukom niisu zainteresovani za ovakav način sticanja novčanih sredstava.

 

Jer što bi, za apliciranje i realizaciju projekata valja se pomučiti, ovako fiksne plate su sigurne zahvaljujući redovnim doznakama Grada tačnije sredstvima svih građana Trebinja koji finansiraju medije vladajuće partije.

IZVOR: Trebinje 24

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *