“Karavan kulture govora” od oktobra i u Republici Srpskoj

Karavan kulture govora koji se sprovodi u okviru nacionalne kampanje “Negujmo srpski jezik”, Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije,od oktobra će obuhvatiti gradove u Republici Srpskoj,najavio je Arno Gujon, humanitarni radnik i jedan od učesnika Karavana.

U razgovoru sa pomoćnicom Ministarke za prosvetu i kulturu Republike Srpske Tanjom Đaković Gujon je razgovarao o mogućnosti da se ideja o unapređenju i njegovanju srpskog jezika i kulture, koja se u Srbiji realizuje kroz projekat “Negujmo srpski jezik” proširi i na prostor Republike Srpske, naveo je Gujon na svom fejsbuk profilu.

Kultura govora je poprilično zapostavljena u javnoj sferi i često je ispod standarda koje jedno društvo treba da njeguje. Jedan od glavnih ciljeva kampanje “Negujmo srpski jezik” jeste da kultura govora bude bitna tema u našem društvu. Cilj je kroz radionice u različitim gradovima širom Republike Srpske, kao što je to slučaj u Srbiji, probuditi svijest o značaju očuvanja srpskog jezika i kulture.


Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *