KOMENTAR DANA: Nebitna je toplana, tražimo najljepši balkon u Palama

Dok opština Pale najavljuje velike investicione projekte milionske vrijednosti, te raspisivanje desetina tendera za rekonstrukciju ulica u državi gdje je vrhunac  izborne kampanje presvlačenje asfalta, novo obdanište i druge projekte (od većine se u međuvremenu već odustalo), dotle i dalje ne zna kako da riješi osnovne probleme građana.

 

Porazno je da građani Pala više od 20 godina čekaju novu toplanu!

 

U međuvremenu, potrošeno je više od dva miliona maraka za izgradnju toplovoda za toplanu koja nema ni idejno rješenje.

Građani Pala prošle zime su se smrzavali, KP Gradske toplane Pale su na izdisaju.

Nađeno je “adekvatno” rješenje nadležnih. Grijanje je poskupjelo 15 %.

 

Na poslednjoj sjednici Skupština opštine Pale je dodijelila čitavih 750 000 KM svom preduzeću Toplane sa obrazloženjem načelnika da mora pomoći preduzeće za nabavku za novu grejnu sezonu. Ovo preduzeće, čiji je osnivač opština Pale, svakako dobija sredstva iz budžeta, potom od naplate grijanja od građana, i opet ne može da funkcioniše bez ogromne finansijske podrške opštine Pale. Postavlja se pitanje svrhe takvog javnog preduzeća ako opština mora da dotira tolike sume za funkcionisanje istog. Brojni građani se žale na kvalitet vazduha u Palama, na tematskoj sjednici o ekološkim pitanjima SO Pale, ali ni rukovodstvo opštine nije pružilo adekvatne odgovore ni podatke kada će i kako pristupiti rješavanju aktuelnog pitanja zagađenja vazduha u ovoj gradskoj opštini, čiji su najveći zagađivači upravo toplana paljanska, kao i individualna ložišta, i da li u stvari opština plaća subvencije svom preduzeću kako bi ono nastavilo zagađivati vazduh u Palama, ili ima neko smisleno rješenje.

 

I dok se čeka skoro rješenje jednog od najvećih problema opštine Pale godinama unazad, dotle stranka koja upravlja paljanskom Toplanom brine druge brige, imaju rješenje za estetsko uređenje Pala jer su iz ovog odbora raspisali konkurs za naljepši balkon i baštu.

 

Stranačkim nesposobnim kadrovima i njihovim igrarijama nema kraja, a sve nauštrb građana Pala.

 

Mladi stranački kadrovi smišljaju put do funkcije, dok njihove kolege odlaze iz države.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *