Mirko Ćurić izbjegava da stane pred vatrogasce koje progoni?!

Još uvijek traje saga po prijavi dijela vatrogasaca za uznemiravanje i diskriminaciju od strane Mirka Ćurića, gradonačelnika Trebinja. Nakon što se gradonačelnik Trebinja nije pojavio na glavnom ročištu u predmetu koji se vodi u Osnovnom sudu Trebinje, a po prijavi trojice vatrogasaca zastupanih od strane advokata Dina Tešića, a na čemu je Tešić insistirao, o čemu postoje i službene zabilješke, gradonačelnik Trebinja nije se odazvao ni na dva sastanka koja su Komisiji za podnošenje i sprovođenje postupka zaštite od uznemiravanja špoidnijeli oštećeni vatrogasci Miroslav Vukasović i Jovo Bokun. Ćurić je pisanim putem javio da neće prisustvovati sastanku pred Komisijom koja radi u sklopu Gradske uprave Trebinje uz tvrdnju da ostaje pri svim svojim ranijim pisanim izjavama.

 

Piše: Igor Svrdlin/Moja Hercegovina

 

Budući da je nakon završetka ročišta u predmetu koji su Osnovnom sudu podnijeli vatrogasci Crnogorac, Šušić i Ćaćić, rečeno da će presuda biti donijeta 30.6. tekuće godine, a do koje do danas nije došlo, može se postaviti pitanje da li Gradska uprava Trebinje, na čelu sa Mirkom Ćurićem, vrši pritisak ili, s druge strane, svjesni da će izgubiti ovaj spor, kupuju vrijeme kako bi se ublažio efekat presude koja neće biti povoljna po tuženu stranu. Juče je Grad Trebinje vršio promociju vatrogasne opreme što je takođe indikativno imajući u vidu da donošenje presude kasni već duže od sedam dana. Zašto donošenje presude kasni, zašto gradonačelnik Trebinja nakon što je svojim nedolaskom na ročište u Osnovni sud Trebinje čime je pokazao nepoštovanje prema ovoj instituciji, nastavlja pokazivati nepoštovanje prema organima koji rade pri Gradskoj upravi Trebinje na čijem je čelu upravo on?! U interesu javnosti je da se presuda donese što prije, ali je u interesu javnosti i da vodeći ljudi poštuju institucije i da budu primjer toliko željene i pominjane transparentnosti u radu.

Dva zajednička sastanka starnaka u sporu nisu održana zbog nedolaska jedne strane (Mirka Ćurića), a ispred druge strane na sastanke su došli Miroslav Vukasovi i Jovo Bokun, kao i njihov pravni zastupnik Din Tešić. Na sastanak je, pored članova Komisije za podnošenje is provođenje postupka zaštite od uznemiravanja, došla i Lana Tanasijević – predsstavnik Sindikalne organizacije.

Bježanje od odgovornosti, tačnije, odbijanje da se u prisustvu druge strane ”ukrste koplja” i dokumentovano i dokazima ospore tvrdnje suprotstavljene strane ne donose ništa dobro niti doprinose razvoju lokalne zajednice. Kada se, u nedostatku dokaza koji će jasno i nedvosmisleno stati u odbranu tužene strane (a u postupku vođenom u Osnovnom sudu Trebinje Pravobranilaštvo RS koje je zastupalo Grad Trebinje nije iznijelo niti jedan dokaz, što takođe stoji u službenim zabilješkama)  u ovom slučaju i osporiti navode druge strane, prvi čovjek Trebinja služi ”bježanjem sa časova”, onda je i to dovoljno jak signal da za  optužbe dijela pripadnika Teritorijalne vatrogasne jedinice Trebinje itekako ima razloga jer da nije tako, gradonačelnik Ćurić ne bi izbjegavao susret i o ovom problemu govorio samo onda kada oštećeni vatrogasci nisu prisutni…

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *