Пет. дец 8th, 2023

Nakon pisanja SPIN Info gradska inspekcija obustavlja sankcionisanje uličnih prodavača cvijeća

Nakon što smo objavili tekst o najavljenoj kontroli uličnih prodavača cvijeća za Dan žena Odjeljenja za inspekcijske poslove Grada Istočno Sarajevo, jutros su se oglasili iz gradske uprave sa zaključkom da ipak neće sankcionisati građane koji za ovaj dan budu prodavali cvijeće na ulicama našeg grada. 

 

“Niko iz ove Gradske uprave ne želi da proganja ljude koji zarađuju hljeb prodajom cvijeća na ulici, ali je isto tako potrebno zaštititi ljude koji su registrovani za bavljenje tom djelatnošću i za to plaćaju porez“, naveo je gradonačelnik Ljubiša Ćosić nakon sastanka sa predstavnicima gradskog Odjeljenja za inspekcijske poslove i nakon brojnih negativnih reakcija javnosti.

 

Ćosić je rekao da je na sastanku konstatovano da postoji pravni vakuum koji se odnosi na neregistrovane ulične prodavce cvijeća i ostalih proizvoda, te da je odmah jutros potpisao naredbu koja se odnosi na evidentiranje svih neregistrovanih prodavaca cvijeća.

 

„Ta naredba neće za njih stvoriti nikakve finansijske obaveze i služiće kao osnov za stvaranje evidencije i njihovo nekažnjavanje u periodu 6, 7. i 8. marta, kako bismo na taj način riješili ovo pitanje za ovu godinu. Svjesni smo greške i želimo to da riješimo. I među nama u Gradskoj upravi ima onih koji znaju kako je jesti hljeb zarađan mukotrpnim radom prodavaca“, istakao je Ćosić.

 

Podsjećamo, u tekstu smo naveli da postoje prioritetnije stvari koje bi trebale biti predmet rada inspekcijskih organa gradske uprave, pa tek onda uvođenje kontrole i sankcionisanje uličnih prodavača cvijeća, kao i neregistrovanih prodavača cvijeća koju svoju djelatnost obavljaju putem interneta.

 

Autor: Redakcija

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *