Napad na novinare u Gradišci

Novinari portala Micro Mreža iz Gradiške trpe konstantne pritiske i napade. Prije dva dana je po drugi put u mjesec dana izvršen napad na ličnu imovinu urednika tog portala Bojana Trgića.

 

Zaposleni u ovom malom nezavisnom portalu iz Gradiške konstantno trpe pritisak i napade zbog svog izvještavanja. Ovaj portal jedan je od rijetkih medija, ako ne i jedini, u ovoj opštini koji izvještava o korupciji i kriminalu i svemu onome o čemu “veliki” mediji ćute a dešava se u Gradišci.

 

Nekoliko puta, do sada, saopštili su kako trpe pritiske od strane lokalne vlasti na čelu sa SNSD gradonačelnikom Gradiške, Zoranom Adžićem. Objavljivali su kako im se, na različite načine, onemogućava rad.

 

Na vozilu urednika ovog portala je, prije izvjesnog vremena, probušena guma a nakon što su novinari ovog portala objavili priču o otpremninama koje su od Elektrokrajine uzeli pojedinci iz ovog grada da bi zatim novi posao pronašli u državnoj upravi.

 

Pored navedenog Micro mreža trpi konstantne pritiske, jer za sada na sve načine lokalna vlast i rukovodstvo Arene Gradiška ne dopuštaju da snimamo utakmice uživo, pozivajući se na nekakav ugovor između pomenute institucije i Radio-televizije Gradiška, koja nema kapacitet da snimi svaku utakmice, pa se klubovi često nađu u problemu. Ništa manje pritisaka ne trpimo od strane drugih partija ili opozicije, koji su čim napišemo nešto što im ne paše, spremni da se s nama obračunaju. Suočavamo se i sa brojnim tužbama koje pristižu od strane pojedinaca, koje vrše pritisak na naš rad putem svojih advokata“, saopštili su iz Micromreze.

 

IZVOR: GERILA info

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *