Нед. дец 3rd, 2023

Nataša Radulović kreira strategiju za raseljavanje stanovništva

Piše: Nadrndano pero

Nakon izjave Nataše Radulović da građani kojima se ne sviđa aktuelna vlast napuste Bosnu Hercegovinu uslijedilo je mnoštvo negativnih komentara. Međutim, knjigu ne smijemo cijeniti po koricama. Građani nažalost nisu upućeni u to da je Evropska komisija za migracije izabrala Radulovićevu za kreiranje strategije raseljavanja stanovništva u svrhu poboljšanja kvaliteta života u BiH.

Kako saznajemo, svakom stanovniku će se obezbijediti sendvič, za šta posebno možemo zahvaliti ministru poljoprivrede i šumarstva Petru Pereci. “Sendviči su vrhunskog kvaliteta, zaista se nije škrtarilo na namirnicama pri izradi istih”, ističe gospodin Pereca.

Da se aktuelna vlast svojski putrudila pokazuje činjenica da je osiguran i prevoz nezadovoljnih građana, a sve zahvaljujući Stanislavu Kvačilu ministru saobraćaja. “Ponosno mogu reći da je prevoz vrlo dobro organizovan i da nezadovoljne građane vozimo direktno na željenu adresu”, rekao je ministar Kvačilo.

Ipak, radi se o ozbiljnom i ogromnom projektu, te ni opozicija nije sjedila skrštenih ruku. Naime, opozicioni političari su se angažovali oko sokova. Zaista ne bi bilo u redu da građani , na vjerovatno dalek put krenu bez tečnosti po ovoj vrućini. “Morali smo se priključiti ovom projektu, možda je naše učešće skromno, ali svakako nije manje važno”, potvrdila je Leposava Đus.

Ministar finansija i doktor ekonomskih nauka Marinko Zelenaš nije štedio na odlasku građana, te ističe da se moraju rastati u miru i na dostojanstven način. “Svi građani koji žele da napuste BiH, dobiće po 50 ili 100 KM, prvenstveno u zavisnosti od obrazovanja i godina radnog iskustva. To je najmanje što možemo da učinimo”, kazao je Zelenaš. Ništa od ovoga svakako ne bi bilo moguće bez Nataše Radulović, koju po našem mišljenju građani BiH nedovoljno cijene.

Sjetimo se da svojevremeno mnogi svjetski umovi nisu bili shvaćeni. Ostaje se nadati da će ipak intelektualna elita i sam krem društva u BiH shvatiti ovaj potez.

Napomena: Tekst je satiričnog karaktera

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *