Пет. дец 8th, 2023

Neispunjeno obećanje- Toplane INS još nisu počele sa radom, građani se smrzavaju

Kapitalna rekonstrukcija i gasifikacija kotlovnice “Toplana-INS” Istočno Novo Sarajevo trebala bi da bude okončana za predstojeći vikend, kada će zvanično početi i sezona grijanja, izjavio je direktor ovog preduzeća Dejan Berjan za SRNU.

Berjan je rekao da sezona grijanja nije počela danas, kako je ranije najavljeno, jer su gorionici koji su trebali stići prije deset dana, stigli tek sinoć.

“Ulažemo ogromne napore da ih što prije priključimo i pustimo postrojenje u rad. Kolosalan posao je obavljen, 30 ljudi u dvije smjene radi i nadam se da ćemo do vikenda pokrenuti sistem, kada je najavljena niska temperatura”, naglasio je Berjan.

On je izrazio žaljenje što radovi nisu završeni u predviđenom roku, te naveo da na to nisu mogli uticati, jer se morala nabaviti specifična uvozna oprema.

Berjan je i za naš portal izjavio da će grijanje početi 15. novembra. S obzirom da je došlo do pada temperature brojni građani su negodovali, a problem sa toplana predstavlja i đacima koji ranije završavaju nastavu.

Preduzeće “Toplana-INS” grije oko 900 stanova i 30 institucija i ustanova u Istočnom Sarajevu ili ukupno oko 70.000 metara kvadratnih.

Direktor “Sarajevo-gasa” Istočno Sarajevo Nedeljko Elek i Berjan potpisali su 6. septembra ugovor o rekonstrukciji i gasifikaciji toplane, čija je vrijednost šest miliona

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *