Нед. дец 3rd, 2023

Nevesinje krasi mural posvećen Nebojši Glogovcu

Inspirisani Domom kulture koji nosi naziv slavnog glumca koji je s ponosom isticao svoje hercegovačko porijeklo, članovi Udruženja”Vidi, Identifikuj, Dejstvuj” iz Nevesinja, odlučili su da ove godine sugrađane počaste muralom sa likom čovjeka čije ime se sa dužnim poštovanjem i neizmjernom ljubavi spominje u ovom gradu.

Srpski filmski, televizijski i pozorišni glumac Nebojša Glogovac najranije detinjstvo proveo je u selu Dramiševo iznad Nevesinja.

Autor murala posvećenog Glogovcu je poznati mostarski umjetnik Maid “Mide” Redžić, afirmisano ime u street-art-u kako u regiji tako i šire.

Autoru smo zahvalni na djelu, nadmašio je naša očekivanja i opravdao naše povjerenje“, ističu iz Udruženja koje već dvije godine sprovodi inicijativu ulješavanja grada uklanjanjem diskriminatorskih i uvredljivih grafičkih sadržaja koje zamjenjuje oslikavanjem zanimljivih i značajnih motiva Nevesinja.

Zbog velike zainteresovanosti javnosti, a pogotovo mladih, koja je pokazana tokom izrade ovog murala, planiramo podržati serijal edukativnih radionica interaktivnog karaktera iz oblasti urbane umjetnosti i street arta, nastavljajući da izgrađujemo i uljepšavamo naše Nevesinje“, ističu iz Udruženja “”Vidi, Identifikuj, Dejstvuj“.

U proteklom periodu oslikana su dva murala na zgradi SŠC “Aleksa Šantić” u Nevesinju- panorama Nevesinja i portret pjesnika Alekse Šantića.

Projekat je rezultat saradnje sa OSCE uz značajnu podršku Opštine Nevesinje.

Autor: Sanja Vasković

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *