21/02/2024

Novi problemi u elektrosnabdjevanju Sokoca

Mještani Nehorića i Šahbegovića pored Sokoca jutros su prijavili kvarove na elektromreži koja napaja električnom energijom ova sokolačka naselja. Električni vodovi obrušili su se na zemlju i onemogućili normalno snabdjevanje električnom energijom, ali i izazvali brojne opasosti po život stanovnika.

Mještani su slike obrušenih električnih vodova dostavili Opštini Sokolac. Iz ove lokalne zajednice ovom prilikom poslali su poruku menadžmentu “Elektrodistribucije” Pale da “stanovnici Sokoca ne mogu dugo trpjeti vaš odos prema potrošačima”.

Naime, građani Sokoca prije par dana pokrenuli su peticiju zbog problema sa strujom. Zbog učestalog nestanka i pada napona električne energije nezadovoljni Sokočani reagovali su potpisivanjem peticije kojom su pozvali nadležne u ,,Elektrodistribuciji” a.d. Pale da, kako navode, počnu rješavati probleme.

Štete koje nastaju čestim isključenjima električne energije na prostoru ovog dijela grada su ogromne. Skoro svakodnevno nestajanje struje u MZ Podromanija stvara ogromne probleme, posebno što je riječ o industrijskoj zoni, u kojoj egzistira preko 30 velikih i desetak manjih privrednih preduzeća, te dvije zdravstvene ustanove – JZU Psihijatrijska bolnica „Sokolac“ i JZU Zavod za forenzičku psihijatriju. Riječ je o najgušće naseljenoj prigradskoj mjesnoj zajednici ove opštine, gdje radi veliki broj ljudi.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *