OC „Jahorina“ daje još milion maraka za „Igrišta“

Ulaganja Olimpijskog centra (OC) Jahorina u „Igrišta“ premašila su prvobitno planiranu cifru za više od 20 miliona maraka, ali rukovodstvo OC to ne sprečava da i dalje upumpava novac u taj ski centar.

 

Najnovijom izmjenom plana nabavki Olimpijski centar je predvidio još oko milion maraka upravo za vlasenički ski centar.

Izmjenom i dopunom privremenog plana nabavki koji traje do kraja avgusta ove godine predviđeno je da za dodatne radove na vodosnabdijevanju akumulacije „Igrišta“ bude potrošeno još oko milion maraka, te da se nabavka sprovede pregovaračkim postupkom bez objave obavještenja o nabavci.

Važno je napomenuti da je za vodosnabdijevanje akumulacije skijaškog centra „Igrišta“ već dodijeljen ugovor vrijedan gotovo šest milona maraka, o čemu je CAPITAL ranije pisao.

Posao je tada dobila grupa ponuđača koja se sastoji od preduzeća „Prijedorputevi“, “Grijanje invest” sa Pala, “Hidro montaža” iz Beograda, “Inter clima” iz Sarajeva, ali i „Prointer“ iz Banjaluke, kao i firme „Stam Petrović“ iz Istočnog Starog Grada, Institut „Unis“ sa Pala i „Technoalpin“ iz  italijanskog grada Bolzano.

Osim toga, uprava OC „Jahorina“ je ranije tvrdila da će u Igrišta do kraja 2024. godine biti uloženo oko 32 miliona maraka, ali već do sada su ugovorene ili raspisane nabavke koje su premašile 55 miliona KM.

Najvrijedniji projekat na „Igrištima“ je svakako žičara u koju će biti uloženo 24,5 milion maraka, zatim sistem osnježavanja od 10,4 miliona KM, ali i pomenuto vodosnabdijevanje koje će sa posljednjim izmjenama u planu nabavki doseći gotovo sedam miliona maraka.

Uprava OC „Jahorina“ je ranije tvrdila da su ulaganja u Igrišta ovoliko premašila planiranu sumu jer je Olimpijski centar morao preuzeti obaveze lokalne zajednice.

IZVOR: CAPITAL/Bojana Ninković

Foto: SPIN info

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *