28/02/2024

OLIMPIJSKI CENTAR JAHORINA: Samo jedna firma može organizovati događaje za ukupno 250 hiljada KM

Da bi se upotpunila ljetna turistička sezona na Jahorini, v.d. direktor Ljevnaić odlučio se, između ostalog, organizovati tri događaja – „Detox“, „Fashion weekend“ i „Digital Hub“. I pored velikog broja zaposlenih, OC „Jahorina“ je organizaciju prepustio privatnoj firmi. U sva tri navrata, na nacrtane tendere, javila se samo jedna firma – banjalučki „Signature“ koji je na ovaj način inkasirao oko 250.000 maraka.

 

 

V.d. direktor Olimpijskog centra „Jahorina“ Dejan Ljevnaić prije nekoliko dana pohvalio se najuspješnijom ljetnom sezonom ovog centra u istoriji.

 

U odnosu na prethodnu ljetnu sezonu bilježimo porast prometa za 2,5 puta. Pažljivo smo birali sadržaje kojima ćemo obogatiti ljetnu ponudu od novih adrenalinskih atrakcija do prve mountain bike staze. I to se ispostavilo kao pravi potez“, istakao je Ljevnaić, dodajući kako su tokom ljetne sezone organizovani događaji poput „Detox Jahorina“, „Fashion weekend Jahorina“ i „Digital Hub“.

 

Ono što Ljevnaić neće reći jeste da OC „Jahorina“, i pored toga što prema dostupnim podacima ima oko 180 zaposlenih, nije mogao sam pripremiti ove događaje, pa je za organizaciju tri navedena događaja platio ukupno blizu 250.000 KM bez PDV-a!

 

Zajedničko za sva tri događaja jeste da ih je organizirala ista firma – „Signature“ d.o.o. iz Banje Luke, čija je vlasnica i direktorica Nataša Petrović, nekada popularna bh. televizijska voditeljica.

 

Još zanimljivije, za sva tri događaja provedeni su tenderi, a navedena firma svaki put bila je jedini ponuđač! Podsjetimo, portal PratimoTendere već je pisao o tome kako su tenderske dokumentacije za nabavke usluga organizacije događaja „Detox Jahorina“ i „Fashion weekend Jahorina“ klasični primjeri nezakonito nacrtanih tendera. Činjenica da je na kraju u oba navrata stigla samo jedna ponuda dodatno ide u prilog tom navodu.

 

Ništa drugačije nije bilo ni kada je riječ o organizaciji događaja „Digital Hub Jahorina“. Tako su tenderskom dokumentacijom, na primjer, tačno određeni moderatori, predavači, estradni umjetnici, kao i vrsta ozvučenja, rasvjete, LED ekrana…

 

 

Na kraju je stigla samo ponuda firme „Signature“, vrijedna 84.480 KM bez PDV-a, tačno onoliko koliko su iz OC „Jahorina“ prethodno procijenili.

 

Podsjetimo, zvanični upit već smo slali OC „Jahorina“, međutim odgovor nikada nismo dobili.

 

IZVOR: Pratimotendere.ba

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *