21/02/2024

Paljani bez pitke vode već treći dan, direktor bez objašnjenja

“Obavještavamo potrošače na području opštine Pale da su obilne padavine uzrokovale zamućenje vode pa se stoga preporučuje alternativno snabdijevanje istom. Kada mutnoća vode bude u zakonski propisanim granicama, potrošači će biti blagovremeno obavješteni”, navodi se na zvaničnoj stranici KP ” Vodovod i kanalizacija” ad Pale.

 

 

A kada će mutnoća vode biti u zakonski propisanim granicama, niko ne zna.

 

 

Građani ogorčeni, direktor se ne oglašava

 

 

Građani Pala, ali i dijela Istočnog Novog Sarajeva koje se snabdijeva vodom koja se puni iz Jahorinskih vrela, kojim upravlja ovo komunalno preduzeće, već treći dan su bez pitke vode što je izazvalo ogorčenje mještana pomenitih opština.

 

Bez obzira što uredno plaćaju račune za vodu, građani moraju koristiti alternativna rješenja, odnosno moraju kupovati flaširanu vodu.

 

Da li JP „Vodovod i kanalizacija“ Pale vrijeđa inteligenciju svojih korisnika, upitala se stanovnica Pala u otvorenom pismu poslanom internet portalu Katera.

 

 

Anonimna čitateljka navodi da voda nije zamućena, kako piše u obavještenju, nego izuzetno mutna i prljava voda koja čak ne spada ni u kategoriju tehničke vode.

 

 

“Draga gospodo paljanskog ‘Vodovoda’, 21. je vijek i gotovo nemoguće da Vaši zaposleni i Vi ne znate da postoje filteri i postrojenja za prečišćavanje vode, čak i otpadne, koju prečistačima možete vratiti u upotrebu, te da odgovor  ‘strpite se da prestane kiša i plaćajte uredno svoj račun’ nema veze sa poslovnošću i vrijeđa inteligenciju Vaših sugrađana”, piše u otvorenom pismu.

 

Bez konkretnih mjera za rješavanje problema

 

 

Direktor paljanskog Vodovoda Dejan Kojić nije se javno oglasio povodom prevazilaženja problema u vodosnabdijevanju Pala, s obzirom da se isti problem zamućenja vode javlja prilikom svakih obilnijih padavina.

 

Zamućenje vode uzrokuju suspendovane čestice gline, čestice mulja, male organske i neorganske materije, rastvorene, obojene organske supstance, mikroorganizmi, plankton, a osim spoljašnjim klimatskim promjenama može biti uzrokovano i neodgovornim ponašanjem, kao što je ispuštanje otpadnih voda u blizini izvora vode.

 

 

 

SPIN Info je odavno upozoravao na izlivanje otpadnih voda sa područja Jahorine u rijeku Bistricu.

Foto: Ilustracija

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *