Пет. сеп 22nd, 2023

Poseban odsjek Poreske uprave kontrolisaće ugostitelje na Jahorini

Poreska uprava RS formiraće Odsjek za posebne kontrole u Istočnom Sarajevo koje će se, između ostalog, pozabaviti  kontrolama turističkih i ugostiteljskih kapaciteta na Jahorini.

 

Kako bi se taj posao sproveo u djelo Vlada RS je na današnjoj sjednici dala saglasnost za osnivanje ovog odsjeka, a koje će funkcionisati pri Odjeljenju za kontrolu u područnom centru Istočno Sarajevo.

U saopštenju Vlade RS je navedeno da je osnivanje ovog odsjeka bilo potrebno zbog značajnog povećanja obima posla u Područnom centru Istočno Sarajevo.

„Konstantan razvoj i povećanje turističkih ugostiteljskih kapaciteta na Jahorini, kao i uočena pojava sive ekonomije na području Pala i opštine Trnovo, implicira potrebu za pojačanim inspektorskim kontrolama u tim području“, precizirano je u saopštenju.

Objašnjeno je da je već duži vremenski period Poreska uprava RS, zbog nedovoljnog broja izvršilaca u područnom centru Istočno Sarajevo, prinuđena da upućuje inspektore iz drugih područnih centara da pored svojih redovnih poslova, vrše poslove posebnih kontrola iz nadležnosti područnog centra Istočno Sarajevo.

„To iziskuje i dodatne materijalne troškove, s obzirom na teritorijalnu udaljenost kao što su dnevnice, noćenja te putni troškovi“, objašnjeno je u saopštenju.

Da na Jahorini ima puno posla pokazuju i ranije kontrole Poreske uprave RS.

Kako je CAPITAL ranije pisao Poreska uprava je pred početak zimske sezone na Jahorini sprovela posebne kontrole poreskih obveznika.

Zbog utvrđenih nepravilnosti, inspektori su izdali prekršajne naloge na ukupan iznos kazni od 202.000 КM.

 

IZVOR: Capital/V.P.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *