Penzioner prodao kuću i sav novac dao za liječenje male Minje Matić

Kuću koju je dobio u nasljedstvo, prodao je za 10.000 evra, a sav prihod, dao je za liječenje jednogodišnje Minje Matić koja boluje od rijetke i teške spinalne mišićne atrofije tip 1.

Cijeli  život je pošteno i teško radio. Radoslav poslove nije birao, pa je po potebi bio i kovač i mesar, prenosi Blic.

I penzionerske dane provodi radno. U okviru domaćinstva, brine o životinjama, ali i o 10 hektara zemlje. Kako kaže, svoju djecu i unuke je obezbjedio, pa je novac od prodaje kuće želio da pokloni onima kojima je najpotrebniji.

– Hvala Bogu, dao mi je zdravu djecu i zdrave unučiće. Tako da ovaj kapital što mi je pripao od nasljeđa, ne treba mi. Zato sam dao za zdravlje male Minje, da se što brže oporavi i da bude u najboljem redu – kaže za RTS penzioner Radoslav Marjanović.

Mještani sela imaju samo riječi hvale za Radoslava i njegovu porodicu.

– To je jako pošten čovjek, dobar, društven, hoće da učini, da pomogne, i on je isto bolovao od korone, vidio je čovjek kakva je situacija, kad kome treba pomoći i učinio je nešto što rijetko ko tako nešto može da uradi – navela je Biljana Lukić.

Domaćin velikog srca je povjerio da nije želio medijsku pažnju. Ipak, srećan je što će na ovaj način, moći da pruži primjer i drugima, kako bi se novac za liječenje male Minje što prije sakupio.

 Isto to, ko ima nešto što mu ne treba, a djeci bi pomoglo, neka budu humani, neka prilože djeci za zdravlje – ističe humani penzioner Marjanović.

Nadu za izlječenje daje nova i skupa genska terapija za koju je potrebno 2,4 miliona dolara. Da Minja dobije bitku za život, potrebno je da se sakupi još 400.000 dolara.

Kako da pomognemo Minji Matić:

Slanjem SMS poruke: Upišimo 845 i pošaljimo SMS na 3030

Slanjem SMS poruke iz Švajcarske: Upišimo human845 i pošaljimo SMS na 455

Uplatom na dinarski račun: 160-6000000732401-90

Uplatom na devizni račun: 160600000073283743

IBAN: RS35160600000073283743

SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Uplatom platnim karticama putem linka: E-doniraj

Uplatom sa vašeg PayPal naloga putem linka: PayPal

IZVOR: Buka

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *