Perić: Izbori u BiH pretvoreni u najorganizovaniji politički kriminal

“Mogu kao građanin da kažem da su se izbori pretvorili u najorganizovaniji politički kriminal. Njihov smisao je potpuno izgubljen i sve manje ljudi će izlaziti na izbore”, poručio je Branko Perić, sudija Suda BiH.

Odgovarajući na pitanje da li je Centralna izborna komisija (CIK) BiH još jedna od zarobljenih institucija države, jer uprkos brojnim dokazima i navodima o malverzacijama tokom izborne noći, nije donijela odluku da ponovi izbore, te da je čak pokušala da odgovornost prebaci na Sud BiH, Perić je naveo da ne želi da komentariše odluke CIK-a BiH, ali da je pravosuđe i ovoga puta propustilo da preventivno djeluje planiranjem istraga i primjenom posebnih istražnih radnji.

 

 

“U samoj izbornoj kampanji vršene su zloupotrebe javnih sredstava u izborne svrhe od vladajućih političkih struktura. To su bili školski primjeri zloupotreba koje je odmah trebalo procesuirati i počiniocima izreći mjere zabrane političkog djelovanja”, kazao je Perić u u intervjuu za “Oslobođenje” i dodao da ne postoji drugi način da se politička scena “očisti od političkog ološa i organizovanog kriminala”.

 

IZVOR: Nezavisne

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *