Pao tender UIO za nabavku vozila „težak“ 600.000 KM

Uprava za indirektno oporezivanje (UIO) BiH poništila je tender za nabavku 24 nova automobila, jer nije bilo zainteresovanih ponuđača.

 

Na tender UIO za nabavku 24 vozila nije stigla nijedna ponuda.

 

UIO BiH je krajem septembra raspisala tender za nabavku novih službenih specijalizovanih vozila, vrijedan 601.000 KM sa PDV-om, ali u predviđenom roku nije stigla nijedna ponuda iako je čak 21 firma preuzela tendersku dokumentaciju.

 

Zbog toga je UIO bila primorana da poništi nabavku.

 

„Kako nijedna ponuda nije pristigla u roku koji je određen za prijem ponuda, to je Komisija dala preporuku direktoru UIO da se otvoreni postupak za prikupljanje ponuda za nabavku i isporuku službenih specijalizovanih motornih vozila za potrebe UIO okonča poništenjem“, navedeno je u obrazloženju odluke koju je prije nekoliko dana donio direktor UIO Miro Džakula.

 

Ovom nabavkom UIO je u prosjeku za svaki automobil planirala 25.000 KM, a to je sigurno bio i razlog zbog kojeg se firme nisu prijavljivale.

 

U UIO su za CAPITAL rekli da će uskoro biti raspisan novi tender, sa istom cijenom i uslovima.

 

 

„Jedino tako je moguće da se nabavka sprovede u skladu sa važećim propisima koje je donio Savjet ministara BiH kad je u pitanju nabavka službenih vozila“, kazali su u UIO.

 

Inače, ova institucija ima pravo da raspolaže sa 284 službena specijalizovana vozila i šest službenih vozila, uglavnom niže i niže srednje klase, a trenutno raspolažu sa 254 automobila.

 

„Kako se uglavnom radi o vozilima prosječne starosti od 15 godina  sa velikom kilometražom te znatnom amortizacijom, to se u skladu sa pravilnicima i odobrenim budžetskim sredstvima pristupilo raspisivanju tendera za nabavku 24 službena specijalizovana vozila“, kazali su UIO.

 

IZVOR: Capital

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *