Pokret za restituciju Trebinje: Predstavnici vlasti ne shvataju da su servis građana

Na adresu portala Leutar.net stiglo je saopštenje trebinjskog Pokreta za restituciju.

 

Saopštenje prenosimo u cjelosti:

 

U petak, 10.02. 2023. godine, u prostorijama MZ Pridvorci zakazali smo sastanak sa početkom u 17.00. časova sa predstavnicima vlasti sa područja Grada Trebinja (odbornici, narodni poslanici, predstavnici u Parlamentarnoj skupštini BiH, fukcioneri Grada Trebinja).

 

Dotičnu smo gospodu uredno obavijestili putem njihovih stranačkih kancelarija i putem elektronske pošte. Od 24 pozvana predstavnika vlasti samo su dvoje odbornika i jedan narodni poslanik odgovorili na naš poziv. Dvoje odbornika je navelo da, zbog ranije preuzetih obaveza, nisu u mogućnosti da dođu, a jedan je odbornik svoj stav iznio putem SMS poruke. Ostalih 21 nije se ni oglasilo!?

 

Što zapravo znači, da niko od 24 odbornika vladajuće koalicije nije mogao ili nije želio doći na sastanak. Iskreno, nas bi iznenadilo i da su došli, pogotovo pojedinci direkto umiješani u otimanje naše đedovine.

 

Kako ti izabrani predstavnici naroda mogu objasniti svoje odsustvo kada ih je upravo narod izabrao?! Ono što ne shvataju jeste da su oni servis građana i da imaju obavezu da se odazovu na svaki poziv građana i odgovore na postavljena pitanja. Na kraju krajeva, za to primaju i platu! Oni moraju da odgovaraju za svoje postupke i to upravo narodu koji ih je izabrao. Ali, nažalost, tim “predstavnicima naroda” neko drugi određuju šta da rade i kako da se ponašaju.

 

Tema sastanka je bila vezana za našu otetu imovinu, našu đedovinu. Očekivali smo da će predstavnici vladajuće koalicije odgovoriti na mnoga pitanja, a pogotovo smo htjeli da ih pitamo sa kojim pravom Grad Trebinje i republička vlast želi uzurpirati (oteti) po drugi put našu đedovinu, a pritom svjesno kršeći pozitivne zakonske propise.

 

 

Kad već nisu našli za shodno da se odazovu našem pozivu mi ih pozivamo da sami odrede termin sastanka na kojem ćemo otvoreno razgovaraiti o našem problemu. Mi nasljednici, ovakvo plansko otimanje naše đedovine, ne možemo i nećemo dozvoliti.

 

Nećemo nijemo stajati i gledati kako krčmite našu đedovinu. Naša borba tek sad počinje!

 

 

SAMO PO ZAKONU. STOP GRADNJI NA POLJOPRIVREDNOM ZEMLJIŠTU!

 

IZVOR: Leutar

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *