Пет. дец 1st, 2023

Politička igra Stanivukovića i SNSD-a prazni gradsku kasu

Politička igra gradonačelnika Banjaluke Draška Stanivukovića sa SNSD-om zbog koje će i naredne sedmice parking u najvećem gradu Srpske biti besplatan napraviće rupu u lokalnom budžetu od najmanje 100.000 maraka, pokazuje računica portala CAPITAL.

Naime, prema podacima sa kojima raspolažemo prihodi od kupljenih parking karti na dnevnom nivou se kreću od 10.000 pa sve do 14.000 maraka.

Kako se parking od prošle sedmice ne plaća, gradska kasa je na dnevnom nivou „tanja“ za ovaj iznos.

Napominjemo, vozači u Banjaluci oslobođeni su plaćanja parkinga zbog Stanivukovićevog revolta i prozivki iz vladajućeg tabora.

Naime, on je prvobitno planirao da podigne cijene parkiranja do 200 odsto, ali je usljed velikog negodovanja javnosti od toga odustao, vrativši table sa starim cijenama stvarajući svojevrsnu zbrku i zabunu kod vozača.

Zatim je na sedam dana potpuno ukinuo naplatu, a sada tu odluku produžio za još pet dana.

Vladajući SNSD je pozvao da uzvrate tako što će uticati na smanjenje cijena goriva i struje.

Do kada će ova situacija trajati zna isključivo Stanivuković.

Odluke po pitanju besplatnog parkiranja nisu nigdje službeno objavljene, a pitanje je i da li su zakonite s obzirom na to da o cijenama usluga u lokalnim zajednicama uglavnom odlučuju odbornici, koje prvi čovjek Banjaluke pokušava da zaobiđe.

Inače, prihodi od parkiranja veoma su važni za gradski budžet. U prošloj godini po tom osnovu je prikupljeno 4,5 miliona maraka.

Ovo nije jedini prihod kojeg se grad odrekao. Priključci za vodu i kanalizaciju su postali besplatni, kao i građevinske dozvole za objekte do 200 kvadrata.

 

IZVOR: Capital/ D. Tovilović

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *