29/02/2024

Poništene Odluke SO Trnovo vezane za regulacioni plan na Jahorini

U protekloj godini Skupština opštine Trnovo usvojila je veći broj pojediničanih inicijativa za izmjenu Revizije Regulacionog plana “Sportsko-rekreacionog  područja Jahorina” na području opštine Trnovo na zahtjev investitora, što je skoro postalo praksa u ovoj lokalnoj skupštini.

 

Ovakvim načinom izmjene regulacionog plana, mimo interesa građana, zadovoljavali su se interesi investitora. Tokom izmjene rađene su i brojne malverzacije u koje je uključen sam vrh Skupštine opštine, o čemu je SPIN Info ranije pisao.

 

Nakon inspekcijskog nadzora, Inspektorat RS na čelu sa Republičkim inspektorom za građevinarstvo Zaharijem Kujačićem poništio je navedene Odluke Skupštine opštine Trnovo s obzirom da je Reviziji Regulacionog plana “Sportsko-rekreaciono područje Jahorina na području opštine Trnovo” istekao planiski period 2021. godine, a novi Skupština opštine još uvijek nije predložila ni usvojila.

 

 

U prijavi Inspektoratu navodi se još da je Skupština opštine pri prihvatanju inicijativa imala selektivan pristup, te nije jasno na osnovu kojih parametara su usvojene pojedinačne inicijative investitora.

 

Podjećamo, izvor SPIN Info tvrdi da je odavno poznata cijena usvajanja ovih odluka.

 

“Tarifa se više i ne krije, 20 00 evra za kafu je ulaznica da li će lokalna skupština usvojiti vašu inicijativu izmjene regulacionog plana ili ne”, tvrdi naš sagovoriik i dodaje da postoje mnoge inicijative iza kojih se kriju moćniji ljudi.

 

Iako su do prije par godina rukovodioci opšine Trnovo  zemlju na Jahorini nudili za sitne pare da bi se u budžetu obezbijedila sredstva za osnovno funkcionisanje ove lokalne zajednice, ekspanzija izgradnje donijela je više para u budžetu, ali i brojne neregularnosti kada je riječ o izgradnji objekata.

 

Autor: Redakcija

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *