Posao vrijedan 1,4 miliona KM dobila firma povezana sa Nedeljkom Elekom predsjednikom Nadzornog odbora

Na tri tendera Olimpijskog centra Jahorina za nabavku mesa i proizvoda od mesa, voća i povrća te kolonijalne robe i prehrambenih roba ukupne vrijednosti preko 1,4 miliona KM pristigla je po samo jedna ponuda i to firme Nedomex logistika povezane sa predsjednikom Nadzornog odbora OC Jahorina Nedeljkom Elekom.

 

Piše: Azra Omerović/Pratimo tendere

 

Olimpijski centar Jahorina 15. marta raspisao je tender za nabavku mesa i proizvoda vrijedan 800.000 KM bez PDV-a. Isti dan raspisana su još dva tendera. Tender za nabavku kolonijalne robe i prehrambenih proizvoda procijenjene vrijednosti 399.999 KM bez PDV-a i tender za nabavku voća i povrća procijenjene vrijednosti 300.000 KM bez PDV-a. Za sva tri tendera predviđen je okvirni sporazum na tri godine.

 

Ono što je zanimljivo jeste činjenica da je podkriterij za dodjelu tendera traženo i odgođeno plaćanje.

 

Prema analizi portala Pratimo tendere ove nabavke su rizične iz više razloga.

 

„Ugovorni organ u trenutku monitoringa nije bio objavio planske dokumente za 2023. godinu na Portalu javnih nabavki. S obzirom da je kriterijum za ocjenu ponuda ekonomski najpovoljnija ponuda, podkriterijumi za ocjenu ponuda se u značajnoj mjeri odnose na nefinansijske aspekte (odgođeni rok plaćanja 30%); Nabavka nije podijeljena na lotove, a uneseno obrazloženje zašto nije podijeljena na lotove nije adekvatno”, navedeno je u analizi.

 

Prvog septembra iz OC Jahorina obavijestili su javnost da je na sva tri tendera pristigla po samo jedna ponuda i to firme Nedomex logistika iz Pala. Ugovori ukupne vrijednosti 1.481.212 KM bez PDV-a potpisani su početkom avgusta.

 

Ponudu za nabavku voća i povrća dostavila je samo firma Nedomex logistika ukupne vrijednosti 296.322 KM bez PDV-a te je sa ovom firmom potpisan ugovor drugog avgusta.

 

 

Dan kasnije, trećeg avgusta, sa Nedomex logistikom potpisan je ugovor za nabavku kolonijalne robe i prehrambenih proizvoda ukupne vrijednosti 386.651 KM.

 

 

Isti dan potpisan je i ugovor za nabavku mesa i proizvoda od mesa ukupne vrijednosti 798.239 KM bez PDV-a.

 

 

Podsjetimo Magazin Žurnal je ranije pisao da je Olimpijski centar „Jahorina“ 3. marta ove godine donio je odluku da raskine sve okvirne sporazuma sa firmom „Nedomex Logistika“ d.o.o. Pale.

 

Raskidi ugovora sa ovom firmom, bliskom predsjedniku Nadzornog odbora OC Jahorina Nedeljku Eleku, došli su nakon posjete SIPA-e OC Jahorina. Podsjetimo početkom godine SIPA je izuzimala dokumentaciju u ovom preduzeću vezanu za javne nabavke.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *