Problemi sa parking prostorom u Istočnom Novom Sarajevu, posebno osoba sa invaliditetom

SPIN Info je prvi, možda čak i jedini medij u gradu koji je pisao o zakupu javnih parkinga privatnim licima u Istočnom Novom Sarajevu. Nakon parkinga kod Trga Srbija i Doma zdravlja Istočno Sarajevo počela je i naplata kod zgrade Dejton u Lukavici gdje su smještene brojne ustanove i institucije i gdje je poprilična gužva svakoga dana, pogotovo od kada se parking naplaćuje.

 

Ovog puta osvrnućemo se na mjesta za parkiranje osoba sa invaliditetom u ovoj opštini, ali i Gradu. Pitanje je da li o ovoj kategoriji društva  nadležni vode računa. Osim što ga što se svakodnevno građani parkiraju na mjesta rezervisana za osobe sa invaliditetom, a u većini slučajeva ne budu ni sankcionisani odnosno kažnjeni od strane komunalne policije,  primijetili smo na određenim parkinzima da je planirani broj mjesta za parkiranje ovih osoba smanjem, negdje gdje su bila dva mjesta obezbijeđena sada je jedno i slično.

 

Samo iscrtavanje na parkingu kod Dejtona totalno zbunjuje građane.

 

 

 Apelujemo na Grad i opštinu da povedu računa i obezbijede ovim osobama bezbjedno i slobodno parking mjesto,a  što da ne i besplatnu parking kartu ili barem sniženu cijenu kao što je to za radnike koji su zaposleni u republičkim institucijama koji plaćaju 30 KM umjesto 60KM. Ostaje nejasno je zašto je ova kategorija pošteđena, a osobe sa invaliditetom ne.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *