„Putevi RS“: Osam kamiona i 25 putara uslov za posao od 26 miliona

„Putevi Republike Srpske“ izdvojiće čak 26,5 miliona maraka za četvorogodišnje održavanje regionalnih i magistralnih puteva u Republici Srpskoj u oblasti 3, a radna snaga i oprema koju ponuđač treba posjedovati su do detalja opisani.

 

Da bi se prijavio na ovaj tender ponuđač mora dokazati da je imao uspješno iskustvo na održavanju regionalnih, magistralnih, brzih puteva i autoputeva i objekata na putevima u posljednjih pet godina.

Firma koja se prijavi na ovaj tender mora imati zaposlen i određen broj radnika odgovarajuće kvalifikacione strukture, a mora posjedovati ili imati osiguran pristup mašinama i građevinskim mašinama i tehničkoj opremi koja će biti na raspolaganju u svrhu izvršenja ugovora.

„Ponuđač mora dostaviti jedan ugovor na poslovima koji obuhvataju održavanje puteva i objekata na putevima u zimskim uslovima i to na regionalnima, magistralnim i  brzim putevima te autoputevima čiji je iznos minimalno dva miliona maraka“, stoji u tenderskoj dokumentaciji.

Takođe, kao dokaz traže i jedan ugovor na poslovima održavanja puteva ovih kategorija, a čija je vrijednost minimalno 3,5 miliona KM.

Pojašnjenja radi, oblast 3 se odnosi na Mrkonjić Grad, Šipovo, Jezero i okolna mjesta.

FOTO: Printscreen

Oprema i radna snaga opisani u tančine

Kada su u pitanju sredstva za rad koja preduzeće koje se prijavljuje na ovaj tender, između ostalog, mora posjedovati ona su do detalja opisana, a to su, tri putarska poluteretna ukupne mase pet tona, jedan agregat za struju, osam kamiona kipera nosivosti preko deset tona, dvije motorne testere, jedan trimer, jedna špric mašina za emulziju, kao i osam utovarnih posipača za kamion.

Kada govorimo o radnoj snazi, „Putevima“ je jako važno da preduzeće sa kojima sarađuju ima zaposlenog službenika za informisanje, 25 radnika putara, 14 vozača kamiona, kao i deset rukovaoca građevinskih mašina sa uvjerenjem za rukovanje radnom mašinom.

CAPITAL: Bojana Ninković

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *