Radmanović i Vulićka sami u luksuznim apartmanima Vlade RS u Istočnom Sarajevu

Apartmane u Poslovno-rezidencijalnom objektu Vlade RS u Istočnom Sarajevu za koji je iz budžeta izdvojeno više od 28 miliona maraka trenutno koriste samo član Kolegijuma Predstavničkog doma Parlamenta BiH Nebojša Radmanović i presjedavajuća Kluba poslanika SNSD-a u tom parlamentarnom domu Sanja Vulić.

 

Prema zvaničnim podacima Službe za zajedničke poslove Vlade RS, Radmanović i Vulićeva koristili su apartmane i u protekle četiri godine, a pored njih dvoje u skupo plaćenom objektu Vlade RS boravili su još samo član Kolegijuma Doma naroda Nikola Špirić i Vulićkina prethodnica na mjestu šefice poslanika SNSD-a Snježana Novaković Bursać.

 

Poslovno-rezidencijalni objekat prostire se na više od 9.000 kvadrata. U njegovom manjem dijelu nalazi se 15 institucija Republike Srpske, a na više od 6.000 kvadratnih metara nalazi se osam kancelarija, 15 soba s kupatilom, 22 apartmana površine od 57 do 127 kvadrata, četiri kabineta, kongresna sala sa 150 mjesta, velika i mala sala za sastanke i restoran za 60 osoba.

 

Podsjećamo, Vlada Srpske je ovaj objekat kupila u januaru 2015. godine za 26.609.000 KM, a namještaj za ovu zgradu koštao je dodatnih 1,5 miliona maraka.

 

Pojedine informacije o izgradnji i opremanju zgrade označene su tajnima i povjerljivima, a iz Vlade su kupovinu pravdali objašnjenjima da će u zgradi boraviti “eminente ličnosti iz političkog života”.

 

Pravo na smještaj imaju član Predsjedništva BiH iz RS, ministri u Savjetu ministara i njihovi zamjenici, kao i poslanici u Parlamentu BiH iz RS. Svi njihovi pratioci, poput šefova kabineta, savjetnika i vozača, takođe imaju pravo na smještaj u Istočnom Sarajevu.

 

Međutim, pravo na stalni smještaj tokom obavljanja funkcije, kao što smo naveli, koristi minimalan broj funkcionera (trenutno samo dvoje), što ozbiljno dovodi u pitanje opravdanost kupovine i ukupno ulaganja više od 28 miliona KM u ovaj objekat.

 

CAPITAL je ranije objavio da je firma „Megasan“ od koje je Vlada RS kupila spornu zgradu postala poznata široj javnost kada je dobila 12 miliona KM vrijedan posao izgradnje Studentskog doma na Palama.

 

Prema informacijama našeg portala, spornu zgradu je firma „Megasan“ neposredno prije toga preuzela od Tome Kovača, vlasnika kompanije „Aleksandrija“ iz Istočnog Sarajeva koji je tokom ratnog perioda kratko bio ministar unutrašnjih poslova RS.

 

IZVOR: Capital/ D. Momić

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *