Rektorat i Studentski dom još nisu završeni, a od Opštine Istočno Novo Sarajevo najveće priznanje ministru Željku Budimiru

Najveće priznanje- Povelju Opštine Istočno Novo Sarajevo povodom Spasovdana slave opštine, ove godine dobio je ministar za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo u Vadi RS Željko Budimir. Druga povelja dodijeljena je džudisti Nemanji Majdovu za ostvarene sportske rezultate i doprinos ugledu i afirmaciji opštine, dok su plakete opštine Istočno Novo Sarajevo dobili sugrađanin Nebojša Mičić, za nesebičan trud i humanitarni rad te Tanja Đaković pomoćnik ministra za kulturu u Ministarstvu prosvjete i kulture Vlade RS za doprinos stvaranju Narodnog pozorišta koje se gradilo dvadeset godina.

 

Piše: Sanja Vasković

 

Plaketu Opštine dobio je novinar RTRS-a Gvozden Šarac za istraživački rad i doprinos u očuvanju kulture sjećanja, te doktorke Nataša Đerić Rakita i Zorica Mirić iz Bolnice “Srbija” te Dejan Berjan direktor preduzeća “Toplane” ad Istočno Novo Sarajevo.

 

 

Radovi na izgradnji Studentskog doma, gdje je uloženo oko devet miliona maraka, zaustavljeni su. Radove su pratile brojne malverzacije o čemu je naš portal u više navrata pisao. U maju je Vlada Republike Srpsko po drugi put obezbijedila novih 1. 700 000 KM za opremanje doma. Međutim, studenti iz Lukavice u novu zgradu neće useliti ni ove godine. Takođe, Rektorat još uvijek nije završen, probijeni su rokovi koje je izvođač radova naknadno mijenjao, te je novi rok za završetak radova septembar ove godine. Sve ovo nije smetalo nadležnim i umjesto da zatraže odgovornost za kašnjenje radove i netransparentno trošenje novca, ministar je dobio priznanje. 

 

Pitali smo predsjednika Skupštine Opštine Vedrana Jovančića koje su zasluge ministar Budumira da bi dobio ovo priznanje.

 

“Gospodin ministar stvarno nije kriv zašto radovi nisu završeni. Radovi su u toku i biće završeni. Ministar i Vlada RS su izdvojili značajna sredstva za domove i Rektorat, tako da je zaslužio najveže priznanje Opštine Istočno Novo Sarajevo”, rekao je predsjednik skupštine za SPIN Info.

 

Ko je kriv za radove, Jovančić ne zna.

 

“Radovi su u toku i biće završeni planiranim intenzitetom”.

 

Na današnjoj svečanoj sjednici zahvalnice su dobili najistaknutiji radnici u preduzećima i ustanovama sa područja ove opštine.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *