Sajam hrane, pića, poljoprivrede i preduzetništva “Dani tikve” u Istočnom Sarajevu

Sajam hrane, pića, poljoprivrede i preduzetništva “Dani tikve” biće održan 9. i 10. oktobra u Istočnom Sarajevu na platou kod tržnog centra “Bingo”u orgaizaciji Udruženja građana “Probudi se”.

Za prodajnu izložbu poljoprivrednih proizvoda, prerađevina i rukotvorina prijavilo se 65 izlagača iz cijele Bosne i Hercegovine, a pripremljen je i cjelodnevni zabavni program od 9 do19.00 časova za sve uzraste.

Primarni cilj nam je promocija proizvodnje hrane i pića, poljoprivrede i preduzetništva kao i upotrebe tikve u ljudskoj ishrani kao jedne od najzdravijih kultura koja odlično uspjeva na našim prostorima” navodi se u saopštenju za medije.

U subotu, 09. 10. 2019. godine, “Dani tikve” počinju defileom djece predškolskog uzrasta obučenih u boje jeseni i ukrašenih plodovima jeseni koje će predvoditi mažoretkinje iz Čapljine. Defile kreće sa Šetališta „Dr Miodrag Lazić“ i završava se na platou ispred TC Bingo Lukavica. Nakon toga će djeca iz Srednje muzičke škole, vrtića i osnovnih škola pokazati svoja umijeća u sviranju, glumi i recitovanju.

Izložba poljoprivrednih proizvoda, prerađevina i rukotvorina će biti postavljena u 09.00 časova, a nakon toga će uslijediti degustacija jela od tikve, zatim otvaranje manifestacije, vaganje tikve, izbor najtežeg, najdužeg, najmanjeg i najljepšeg ploda tikve i proglašenje pobjednika u kategorijam najljepšeg dvorišta, balkona i prostora zajednice etažnih vlasnika, najljepšeg štanda na sajmu i najukusnijeg jela, kao i pobjednica u takmičenju u brzom i preciznom pletenju šarenog priglavka.

Manifestacija se završava bogatim muzičkim programom, dok će građani nedjelju moći iskoristiti za pijačni dan.

Autor: Sanja Vasković

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *