Selman kupio crnu škodu od 100.000 KM

Predsjedniku Ustavnog suda Republike Srpske Džerardu Selmanu stigla je poručena metalik crna škoda od gotovo 100.000 KM, saznaje portal CAPITAL.

Skupocjeni službeni automobil Selman je nabavio od firme „Auto komerc“ V.S. Banjaluka u vlasništvu Siniše Vidovića, a sporazum je zaključen 10. jula ove godine.

Kako je navedeno u obavještenju o dodjeli ugovora, na tender je pristigla samo jedna ponuda koja je bila i prihvatljiva.

Podsjetimo, Ustavni sud je sredinom maja ove godine objavio obavještenje o nabavci gdje je zatražio limuzinu metalik crne boje.

Navedeno je da automobil mora imati grijana sjedišta naprijed i nazad, da sjedišta moraju biti kožna, radarsko skeniranje ispred vozila sa automatskim kočenjem, kao i zatamnjena zadnja stakla.

Portal CAPITAL je ranije objavio da su institucije u Republici Srpskoj i Bosni i Hercegovini u prvih pet mjeseci za nabavku službenih automobila potrošile deset miliona maraka.

Kada govorimo o pojedinačnim iznosima tu svakako prednjače Predsjedništvo BiH koje za jednu limuzinu izdvaja čak 318.357 KM i predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik koji je odlučio da će za jedno vozilo potrošiti 311.103 marke sa obračunatim porezom.

Sve se to dešava u momentu kada je BiH u prvom kvartalu ove godine opterećena javnim dugom od 12,7 milijardi KM od čega na RS otpada 6,2 milijarde maraka, ali to nije spriječilo funkcionere da se počaste luksuzom na teret građana. Najniža penzija u RS iznosi svega 275 KM, dok je minimalac samo 700 KM.

IZVOR: Capital/Bojana Ninković

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *