28/02/2024

Škola za osnovno muzičko obrazovanje obilježila 30 godina postojanja

Škola za osnovno muzičko obrazovanje Istočno Novo Sarajevo sinoć je svečanom akademijom obilježila 30 godina postojanja.

 

Direktor Škole Mirjana Učur istakla je da je ovo značajan jubilej škole koja je osnovana 1993. godine na području opštine Istočna Ilidža.

Učureva je podsjetila da je škola 1995. godine preseljena u Istočno Novo Sarajevo, gdje se nalazi i danas.

Ona je navela da ove godine imaju upisana 444 učenika, nastava se odvija u dvije smjene, a imaju i Područno odjeljenje na Palama.

Učureva je rekla da nastavu izvode 32 nastavnika, a da ukupno imaju 41 zaposleno lice.

Ona kaže da Škola za osnovno muzičko obrazovanje ima šest odsjeka – klavir, harmonika, gitara, flauta, violina i odsjek solo pjevanja.

„Ponosni smo na uspjehe i rezultate koje postižu nastavnici i učenici. U protekloj školskoj godini osvojili smo rekordne 44 nagrade, od kojih 18 prvih mjesta, 16 drugih i 10 trećih“, naglasila je Učureva.

Prema njenim riječima, sve više djece je zainteresovano da pohađa ovu školu, koja uspijeva da izađe u susret svima.

Učureva je naglasila da su djeca sa područja grada Istočno Sarajevo veoma talentovana za muziku i da to treba njegovati.

Bivši član Školskog odbora iz opštine Istočno Novo Sarajevo Stojan Bjelica podsjetio je da je Osnovna muzička škola doživjela sudbinu srpskog naroda jer je iz Sarajeva preseljena u Istočno Sarajevo.

„U prvim danima mukotrpnog rada grupa entuzijasta profesora osposobila je prostor radnim akcijama zaposlenih, a sada je prerasla u modernu muzičku školu prepoznatljivu na ovom prostoru“, rekao je Bjelica.

Dijana Lučić istakla je da kao roditelj prati rad ove škole oko 15 godina, jer su joj sinovi bivši i sadašnji učenici.

„Za ovaj jubilej najzaslužniji je kolektiv. Ono što ovu školu čini posebnom su ljudi, jer su njihov entuzijazam, posvećenost radu sa djecom i ljubav prema muzici ogromni“, istakla je Lučićeva.

 

IZVOR: Srna

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *