Škrbićevom zetu 1,7 miliona KM od Čavića

Kompanija „Dwelt“ u vlasništvu Stefana Krnete, zeta dekana Medicinskog fakulteta u Banjaluci Ranka Škrbića, dobila je od „Elektrokrajine“ 1,7 miliona maraka i to za hardverske i softverske usluge.

Krneta je dobio posao proširenja postojećeg MDM softvera preduzeća novim funkcionalnostima, kao i povećanje broja nabavljenih licenci za postojeće AMM i MDM sisteme preduzeća za 225.000 mjernih mjesta.

Kako je navedeno u obavještenju o dodjeli ugovora ovo je bila jedina primljena ponuda, koja je ujedno bila i prihvatljiva.

Procijenjena vrijednost nabavke bila je 1.500.000 KM bez PDV-a, a „Dwelt“ je ponudio cijenu od 1.499.870 KM i odgođeno plaćanje do 60 dana.

„Uvidom u dostavljenu dokumentaciju nesporno je utvrđeno da je ponuđač kompetentan, pouzdan i sposoban da izvrši sve ugovorne obaveze koje su predmet nabavke“, navodi se u obrazloženju odluke o izboru najpovoljnijeg ponuđača, koju je potpisao direktor „Elektrokrajine“ Dragan Čavić.

Važno je napomenuti da ovo nije jedini posao koji je Krneta dobio od „Elektroprivrede RS“ (ERS) u čijem okviru posluje i „Elektrokrajina“.

Naprotiv, nedavno je, a kako je CAPITAL već i objavio od „Elektro Bijeljine“ dobio posao nabavke softveravrijedan dva miliona maraka.

Krnetina firma je od „Elektroprivrede“ krajem prošle godine dobio i oko četiri miliona maraka za proširenje softverske platforme za podršku snabdijevanju električnom energijom za 500.000 potrošača sa novim modulima.

Od ERS-a je i krajem pretprošle godine dobio gotovo deset miliona maraka za održavanje softverske platforme za snabdijevanje na period od 36 mjeseci i to pregovaračkim postupkom.

Podsjetimo, ova firma je u prošloj godini zaradila 4,7 miliona KM.

CAPITAL je objavio i da je Krneta uplovio i u savjetničke vode. On je osnovao preduzeće “Index Capital”, čija je osnovna djelatnost savjetovanje vezano za poslovanje i upravljanje.

 

IZVOR: Capital/ Bojana Ninković

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *