SNSD se novom kampanjom podsmijava građanima Banjaluke

“Dobar dan. Jesam li dobio prodavnicu auto dijelova? Treba mi 50 dječijih krevetića, trebaju mi ljuljačke…”, govori u telefonsku slušalicu Dragoslav Topić, predsjednik Kluba odbornika SNSD u Banjaluci.

 

Ovo je segment iz novog video klipa koji je SNSD producirao i distribuisao putem društvenih mreža, u cilju da ukaže na slučaj javnih nabavki za potrebe izgradnje vrtića u Kuljanima.

 

U pomenutom videu Topić navodi da je prodavnica auto dijelova dobila posao u vrijednosti većoj od 150.000 maraka, što on dalje problematizuje rečenicom “Neću vas pitati u kojem svijetu ovakve nabavke imaju smisla”.

 

Dodaje i da se narodni novac ne smije ovako trošiti, međutim, postavlja se pitanje koliko je licemjerno što o problematičnim javnim nabavkama govori baš Dragoslav Topić, koji je već nekoliko godina i vd direktora Studentskog centra Nikola Tesla u Banjaluci.

 

Topić već godinama učestvuje u brojnim spornim nabavkama

A baš Topić je bio u centru afera sa brojnim javnim nabavkama.

 

Tokom trajanja pandemije izazvane virusom korona, Studentski centar je pregovaračkim postupkom kupio veš mašine, sušilice i posteljinu u vrijednosti od 60.000 maraka bez PDV-a, pregovaračkim postupkom bez objavljivanja obavještenja o nabavci, o čemu je Gerila već pisala.

 

Isto tako, kupili su i posteljinu u vrijednosti od gotovo, 51 000 maraka, takođe, pregovaračkim postupkom bez objavljivanja obavještenja o nabavci i to od firme koja je distributer proizvoda iz naftne i uljne industrije.

 

Isto tako, mediji su objavili i da je baš Studentski centar “Nikola Tesla” prije nekoliko godina platio skoro šest hiljada konvertibilnih maraka usluge oštrenja noževa.

 

Studentski centar kojim rukovodi Dragoslav Topić se i prošle godine našao u fokusu javnosti kada je portal Žurnal objavio da je Vlada Republike Srpske tokom 2020. godine donijela odluku da iz donatorskih sredstava, koja su u vidu jednokratne pomoći stigla iz Srbije, uloži oko dva miliona maraka, u projekat „Rekonstrukcija objekta u Studentskom centru Nikola Tesla Banjaluka“.

 

Prema odluci Vlade RS, objavljenoj u Službenom glasniku RS, nosilac projekta je Javna ustanova Studentski centar „Nikola Tesla“.

 

 

 

Kako je Žurnal tada naveo, prema kredibilnim izvorima iz Vlade RS, ova sredstva biće uložena u sanaciju već saniranog krova Studentskog centra „Nikola Tesla“ 2018. godine.

 

Tada je popravljen krov, koji je sredinom decembra 2017. godine odnio olujni vjetar. Vlada RS je za tu namjenu izdvojila 2,5 miliona. U skladu sa zaključkom Vlade RS, sprovedena je tenderska procedura, a sredinom aprila 2018. godine konačno je potpisan ugovor o sanaciji dva paviljona studentskog doma.

 

Tada je Studentski centar ”Nikola Tesla” bio zadužen da pokrene postupak naplate štete po osnovu osiguranja imovine i da tim sredstvima učestvuje u finansiranju sanacije objekata Studentskog centra.

 

U pitanju je bila kompletna rekonstrukcija, zamjena svih instalacija.

 

Topić je šokirao javnost i kada je na pakovanjima tableta Rapten-K štampao svoju sliku, te je tokom predizborne kampanje dijelio ove tablete, a koje se koriste najčešće za ublažavanje menstrualnih bolova.

 

Ipak, tada SNSD nije snimao video klipove kojim bi problematizovao ova dešavanja.

 

Isto tako, nisu se ni oglasili kada je portal Gerila objavio i da je Vodovod u Banjaluci oštećen za više od million KM, u poslovima adaptacije i sanacije prostora, dok je na čelu tog preduzeća bio još jedan odbornik SNSD-a Zoran Popović.

 

IZVOR: Gerila

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *