SOFTVER ZA ELEKTROKRAJINU: Čavić diskriminisao ponuđače pa za 494.000 KM odabrao „Holoscope“

Dragan Čavić, v.d. direktora „Elektrokrajine“  je u maju ove godine raspisao tender za nabavku softvera za virtuelizaciju podataka (500.000 KM bez uračunatog PDV-a). U planu javnih nabavki preduzeća, mimo ZJN BiH, nije navodio kvartal u kojem bi ovaj posao i završio. Tehničkim specifikacijama diskriminisao je ponuđače, a od tri pristigle ponude prihvatljiva je bila samo ona firme „Holoscope“.

 

„U Republici Srpskoj moguća je teška politička kriza i konfrontacija između suprotstavljenih političkih blokova uz veliko učešće CIK-a i stranaca. To dovodi do usijanja, a kada pređe na čisto političko polje, onda su i druga polja moguća. Bojim se sukoba Srba i Srba, jer niko neće ćutke prihvatiti bezočno kršenje zakona”, oglasio se i Dragan Čavić, nekadašnji opozicionar kojem je ljubav prema fotelji direktora „Elektrokrajine“ prevagnula na stranu vlasti.

 

Kada ne brani Milorada Dodika, lidera vladajućeg SNSD-a, Čavić se bavi tenderima. Sumnjivim i skupim!

 

U maju je raspisao otvoreni postupak za nabavku softvera za virtuelizaciju podataka, sve je procijenio na 500.000 KM bez uračunatog PDV-a. Nije se ograničavao vremenom, jer u planu javnih nabavki preduzeća, mimo Zakona o javnim nabavkama Bosne i Hercegovine, nije navodio kvartal u kojem bi ovaj posao i završio.

 

U tehničke specifikacije pobrojao je detalje, čak do te mjere da je diskriminisao ponuđače.

 

 

Osim što se razumije u najsitnije detalje, od firme koju odabere očekivao je projekt menadžera sa najmanje deset godina radnog iskustva, UI/UX dizajnera, frontend developera, backend developera, unity/unreal developera, data analitičara, 3D artistu, 3D animatora i inžinjera za geoprostorne podatke.

 

Zanimljivo, od tri pristigle ponude, samo jedna je bila prihvatljiva. Firma „Holoscope“ u vlasništvu Zorana Gajića, koja je prošle godine imala prosječno samo dva radnika, zadovoljila je Čavićeve potrebe. Osnovana je 8. aprila 2019. godine i već može da se pohvali ugovorom sa „Elektrokrajinom“ vrijednim 493.891,5 KM. Ovo je ujedno i prvi i jedini tender na kojem je pobijedila.

 

 

IZVOR: Pratimotendere.ba

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *