22/02/2024

SPORTSKO REKREATIVNI CENTAR ISTOČNA ILIDŽA: Imenovani direktor osuđivan za proizvodnju i promet droge

Srđan Lazić je u novembru 2019. priznao krivicu za neovlaštenu proizvodnju i promet opojnih droga, te je osuđen na novčanu kaznu. U sukob sa zakonom je došao i 2018. godine i to zbog izborne krađe, ali je taj postupak obustavljen. Lideru DNS-a Nenadu Nešiću nije jasno zbog čega se bavimo bezazlenim Lazićem umjesto aferama Bisere Turković i ljudima koji su dovodili mudžahedine koji su odsjecali srpske glave.

 

Kadar Demokratskog narodnog saveza (DNS-a) Srđan Lazić odnedavno je vršilac dužnosti direktora Javne ustanove Sportsko- rekreativni centar Istočna Ilidža, koja je formirana početkom prošle godine. I to ne bi bilo ništa čudno da se ne radi o osobi koja je dva puta dolazila u sukob sa zakonom, a jednom osuđivana.

 

 

Lazić je sa još jednom osobom hapšen u oktobru 2016. godine zbog sumnje da su počinili krivično djelo neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga. U pritvoru je proveo mjesec, a optužnica je protiv njih podignuta 3. jula 2019.

 

Iz Okružnog tužilaštva u Trebinju, kojem je delegiran ovaj predmet, potvrdili su da je Lazić sklopio sporazum o priznanju krivice kojim je pristao na novčanu kaznu od 4.500 KM. Okružni sud u Trebinju je na sjednici 18. novembra 2019. prihvatio sporazum, te novčanu kaznu smanjio na 3.000 KM zbog mjesec dana koje je proveo u pritvoru. Dan pritvora je izjednačen iznosom od 50 KM.

 

U sukob sa zakonom Lazić ponovo dolazi 2018., ali ovaj put zbog izborne krađe, o čemu je Žurnal pisao.

 

Nešić je za Žurnal kazao da mu nije poznato da je Lazić osuđivan, jer od Trebinja do Novog Grada ima na hiljade članova DNS-a i nemoguće je da svima njima zna biografije. Potom je dodao da ova presuda Laziću „ne uskraćuje poslovnu sposobnost“: „Ne razumijem ja vas, pa zar čovjek koji je osuđivan nema pravo da se ispravi i gdje to piše u zakonu da on ne može obavljati jednu ovakvu funkciju“.

 

Upitao nas je Nešić zbog čega ne pišemo o aferama Bisere Turković ili zašto se ne bavimo s ljudima koji su dovodili mudžahedina i odsjecali srpske glave: „To je mnogo gore. Manite se Lazića koji je bezazlen i benigan“.

IZVOR: zurnal.info

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *