Šta je sa Umjetničkom galerijom “Kućanski” u Istočnom Novom Sarajevu?

Umjetnička galerija “Kućanski” pored Kulturnog centra i Matične biblioteke jedan je od značajnijih kulturnih objekata na području oštine Istočno Novo Sarajevo, ali i šire, imajući u vidu oskudne ili nikakve objekte kulture na području susjedne opštine Istočna Ilidža.

Prošlogodišnji dio svečanosti tradicionalne manifestacije “Principovi dani” u organizaciji opštine Istočno Novo Sarajevo, održan je dijelom i u ovoj umjetničkoj galeriji, koja još uvijek čeka na kompletnu rekonstrukciju.

Pitali smo nadležne u opštini Istočno Novo Sarajevo šta je sa Umjetničkom galerijom “Kućanski” ,u kojoj fazi je relizacija samog projekta, da li je ispunila svoju svrsishodnost i koje su aktivnosti koje su planirane na samoj lokaciji, tačnije koji kulturni događaji će se realizovati u ovom značajnom objektu, naravno ukoliko epidemiološka situacija dozvoli.

Nažalost, iako smo mejl poslali još 15. juna, do danas odgovor nismo dobili, pa ovim putem apelujemo na nadleže da u interesu javnosti sarađuju sa medijima jer je to njihova zakonska obaveza uzimajući u obzir slobodu pristupa informacijama.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *