Šta o pojedinim odbornicima skupštinske većine grada Istočno Sarajevo misli opozicija?

Pet mjeseci nakon izbora formiran je novi saziv gradskog parlamenta grada Istočno Sarajevo.

Ono što je karakteristično za Grad Istočno Sarajevo jeste da je jedini grad sastavljan od šest opština, ali i to da je nakon 20 i kusur godina SNSD preuzeo vlast u Gradu. Nakon što je prvi put direktno izabrani gradonačelnik SNSD-ov kadar Ljubiša Ćosić, ova partija formirala je i skupštinsku većinu zajedno sa SPS-om, Ujedinjenom Srpskom, DEMOS-om i jednim nezavisnim odbornikom koji je, izgleda, presudio u korist vladajuće koalicije.

Štef kluba odbornika SDS-a u Skupštini grada Istočno Sarajevo Goran Šehovac osvrnuo se na aktuelnu kupovinu odbornika. “Svi znate kako je sastavljena ova skupštinska većina, da je to jedna opšta pijaca“, izjavio je Šehovac dodajući da građani Istočnog Sarajeva noćas neće spavati, smijaće se. Rekao je ovo Šehovac aludirajući na novoizabranog potpredsjednika skupšina Grada Zorana Traparu koji je do sada promijenio više stranaka.

Doduše, opština iz koje dolazi pet puta je prekidala sjednicu skupštine kako bi imali dovoljno vremena da sebi obezbijede većinu u Skupštini grada, u čemu kako se vidi, nisu uspjeli.

Autor: Sanja Vasković

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *