Studenti “STELEKSA” snose troškove upisa za šest brucoša

Predstavnici Studentske organizacije Elektrotehničkog fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu /Steleks/ odlučili su da snose troškove upisa za šest budućih brucoša koji se pokažu najbolji na kvalifikacionom ispitu, odnosno za po dva studenta na sva tri studijska smjera, s ciljem da podstaknu mlade da upišu ovaj fakultet, te da ostanu u Republici Srpskoj.

Predsjednik “Steleksa” Nikola Perišić je napomenuo da je riječ o neprofitnoj studentskoj organizaciji, čiji su izvor finansiranja isključivo donacije privatnih firmi, te da je ovu ideju podržalo i rukovodstvo fakulteta.

“Okvirno, troškovi za jednog studenta iznose oko 180 KM. Fakulteti u Republici Srpskoj nude mnogo toga kao i fakulteti u Srbiji i inostranstvu, a to podrazumijeva kvalitetno osoblje, ali i mogućnost stipendiranja studenata“, izjavio je Perišić novinarima.

Predstavnik “Steleksa” Danilo Kljakić pozvao je buduće brucoše da upišu neki od fakulteta Univerziteta u Republici Srpskoj, napomenuvši da je jedan od najboljih izbora ovaj fakultet, jer pruža mogućnost lakšeg zaposlenja po okončanju studiranja.

“Većina naših studenata treće i četvrte godine ima već stipendije od nekih firmi i samim tim su osigurali sebi zaposlenje u budućnosti”, smatra Kljakić.

On je dodao da bi ovaj gest trebalo da bude dodatna motivacija studentima prilikom polaganja prijemnog ispita, ali i da će ovo biti i olakšica za roditelje studenata prilikom plaćanja troškova za upis.

Prodekan za nastavu Elektrotehničkog fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu Srđan Lale pozdravio je ovu inicijativu rukovodstva studentske organizacije, On je ocijenio da će to biti motivacija za buduće brucoše da nastave da vrijedno uče i rade, te da uspješno završe studije i bave se poslom za koji su se odlučili.

“Ovo je izuzetan pokazatelj da će naši budući studenti biti lijepo prihvaćeni i postati bitan dio naše studentske zajednice”, istakao je Lale.

On je napomenuo da imaju odobrenih 106 budžetskih mjesta, na sva tri studijska programa – automatika i elektronika, elektroenergetika i računarstvo i informatika po 30 mjesta, i još 16 mjesta za redovne samofinansirajuće studente.

“To je sasvim dovoljno da svi koji upišu naš fakultet budu na budžetu”, istakao je Lale.

On je pozvao svršene maturante da upišu Elektrotehnički fakultet, jer će sa diplomom ovog fakulteta steći ravnopravne mogućnosti, prije svega kada je riječ o priznanju diplome, ali i kada je riječ o stečenom znanju, koje će moći da primijene i rade u Republici Srpskoj, BiH, ali i inostranstvu.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *