Toplane Istočno Novo Sarajevo-Neophodna rekonstrukcija kotlovnice stare 45 godina

Rekonstrukcijom kotlovnice Toplane u Istočnom Novom Sarajevu, koja je stara 45 godina, bilo bi obezbijeđeno grijanje u Istočnom Sarajevu za narednih 30 godina, izjavio je za SRNU vršilac dužnosti direktora ovog preduzeća Dejan Berjan.

Toplanu je 1998. godine osnovala Skupština opštine Istočno Novo Sarajevo i do danas nije urađen glavni projekat za rekonstrukciju kotlovnice koja je stara 45 godina i koja je naš najveći problem”, ističe Berjan.

Rekonstrukcija kotlovnice bi koštala oko tri miliona KM, što je za ovo preduzeće i lokalnu samoupravu veliki iznos. Toplana se mora mijenjati i građevinski, a na koji način će to uraditi ni direktor, a ni čelnici ove lokalne zajednice još uvijek ne znaju.

Osim toga, preduzeće “Toplane” je imalo više od 465.000 KM duga, najviše prema dobavljačima za mazut. Za četiri mjeseca vraćen je dug od oko 285.000 KM, a preostali dug planiraju vratiti do početka sezone grijanja, rekao je Berjan u izjavi SRNI.

Osim duga koji je naslijedio, Berjan je rekao i da je preduzeće negativno poslovalo, te da je minus od 35.000 KM na polugodištu sveo na svega 2.259 KM.

On je izrazio nadu da će preduzeće ispuniti plan i kraj godine završiti pozitivno.

1 thought on “Toplane Istočno Novo Sarajevo-Neophodna rekonstrukcija kotlovnice stare 45 godina

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *