U Palama u potpunosti paralisan sistem grijanja

Opština Pale zadnjih dana ima problema sa isporukom toplotne energije.

Građani Pala od jutros negoduju zbog hladnih radijatora, a tokom dana oglasili su se i KP “Gradske toplane” a. d. Pale saopštenjem za javnost u kojem navode da su tehnički problemi nastali u prethodnom periodu u potpunosti paralisali sistem, te je doveden u pitanje i nastavak grejne sezone.

“Preduzeće ulaže nadljudske napore da, prije svega, sistem održi u funkcionalnom stanju, te da u što kraćem roku obezbjedi rezervne dijelove, čijom nabavkom bi se pristupilo remontu spornog izmjenjivača toplote, a koji je planiran po završetku grejne sezone. Shodno navedenom, u danima pred nama nećemo biti u mogućnosti da uredno vršimo isporuku toplotne energije, zbog čega vam se ovim putem izvinjavamo, te molimo za razumijevanje, obzirom da predmetni problem definitivno nije rezultat ljudskog faktora, već objektivnih okolnosti i uslova u kojima Preduzeće funkcioniše. Napominjemo, da će isporuka toplotne energije za kompleks fakulteta biti nastavljena bez smetnji, a da će vaši računi u narednom periodu biti adekvatno umanjeni, srazmjerno danima u kojima ste bili bez grijanja”, navodi se u saopštenju.

Opština Pale planira izmještanje toplane iz centra opštine na drugu lokaciju, međutim iako je do sada potrošeno skoro dva miliona maraka idejnog projekta toplane nema.

U toku je druga faza izgradnje toplovoda koji vodi do lokacije koja nije u vlasništvu opštine o čemu je SPIN Info ranije pisao.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *