Нед. дец 3rd, 2023

Uprava „Autoputeva RS“ se časti sa tri nova automobila

Autoputevi Republike Srpske” planiraju potrošiti više od 325.000 KM na kupovinu tri nova automobila, za novi namještaj i računare te na medijsku promociju.

 

Ovi troškovi su sadržani u četiri tendera, koja je ovo preduzeće na čelu sa v.d. direktorom Slobodanom Stanarevićem objavilo ovog mjeseca, u razmaku od nekoliko dana.

 

Najveća stavka su automobili na koje ovo javno preduzeće planira potrošiti 200.000 KM bez PDV.

 

Specifikacije navedene u tenderskoj dokumentaciji nisu iste za sva tri vozila, koje ovo preduzeće planira kupiti.

 

Jedno vozilo, između ostalih, mora imati pogon na sva četiri točka, snagu motora minimalno 147 kW, dok preostala dva vozila moraju imati snagu motora minimalno 110kW te pogon na prednje točkove.

 

Sva tri vozlia moraju imati dizel motore, automatske mjenjače te biti metalik crne boje.

 

Stanarević objašnjava da će nova vozila koristiti članovi uprave za odlaske na teren, obilaske gradilišta te za rješavanje imovinsko – pravnih pitanja.

 

Kazao je da trenutno izvršni direktori voze stara vozila, koja su “puno prešla”.

 

“Jedan vozi „Pola“ starog 12 godina, a drugi “Golfa” starog devet godina. Voze stare automobile, koji su puno prešli, a to su ljudi koji puno putuju jer obilaze gradilišta koja su van Banjaluke”, kazao je Stanarević za CAPITAL.

 

Pored automobila, planirana je i nabavka namještaja za poslovne prostorije “Autoputeva” u iznosu od 50.000 KM bez PDV-a. Osim toga planirana je nabavka nove računarske opreme u vrijednosti od 15.000 KM bez PDV.

 

Stanarević je objasnio da će se novim namještajem opremiti sprat poslovne zgrade “Autoputeva”, gdje je bila arhiva ovog javnog preduzeća.

 

Arhiva je premještena u Laktaše, tako da će taj dio biti preuređen u kancelarijski prostor. Tu će na jednom mjestu biti smješteni svi inžinjeri. Osim namještaja potrebna im je i računarska oprema za rad, zato je rapisana i druga nabavka”, kazao je Stanarević o napomenuo da je dio namještaja biti namijenjen i za njegovu kancelariju.

 

Trenutni namještaj je, kaže Stanarević, star više od 20 godina.

 

Osim opreme “Autoputevi” planiraju izdvojiti 60.000KM bez PDV za medijsko predstavljanje projekata.

 

“Mi imamo mnogo aktivnosti koje želimo prezentovati javnosti. Kada se obratimo javnim sredstvima informisanja pitanje je hoće li neko doći ili ne. Ovako ćemo imati ugovor i određena medijska kuća je obavezna da isprati te događaje”, precizirao je Stanarević koji je za v.d. direktora “Autoputeva RS” imenovan u junu umjesto dugogodišnjeg direktora Dušana Topića.

 

Stanarević je trenutno i predsjednik Gradske organizacije DEMOS Banjaluka i odbornik u Skupštini grada Banjaluka.

 

IZVOR: CAPITAL/Vesna Popović

Foto: Pixabay

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *