21/02/2024

VI PITATE: Šta podrazumijeva Odluka o zabrani držanja domaćih životinja?

Nakon što je na posljednjoj sjednici Skupštine opštine Istočno Novo Sarajevo usvojena Odluka o zabrani držanja domaćih životinja u gradskim zonama, na našu adresu stigla su pitanja čitalaca vezano za ovu Odluku, odnosno šta se njome podrazumijeva i na koje urbane dijelove opštine se odnosi.

Posebnu zabrinutost istakli su građani koji godinama uzgajaju domaće životinje u okviru svojih domaćinstava, i na taj način ostvaruju prihode za život.

U rubrici “VI PITATE” Spin Info se obratio nadležnim organima opštine kako bismo saznali više o ovoj Odlucu. Na našu adresu stigao je odgovor da: –Zbog obima pomenute Odluke zainteresovani građani mogu se obratiti Odjeljenju za prostorno uređenje i stambeno- komunalne poslove Opštinske uprave Istočno Novo Sarajevo, koje će zainteresovanim licima na uvid dati tačne granice koje su ovom Odlukom obuhvaćene-.

Međutim, napominjemo da je načelnik opštine Istočno Novo Sarajevo Ljubiša Ćosić na sjednici napomenuo da bi u narednom periodu trebala biti održana javna rasprava o ovoj temi, odnosno da se poslušaju i usvoje prijedlozi sugrađana koji uzgajaju domaće životinje kako bi se eventualno izmjenila i dopunila ova Odluka.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *