Video / More divlja na Jadranu: Umag pogodilo jako nevrijeme

Jugo ponovno stvara probleme u pomorskom prometu u Hrvatskoj, a u prekidu su brojne trajektne, brodske i katamaranske linije – od sjevernog Jadrana do Dubrovnika.

Poslijepodne su zabilježeni prvi olujni udari juga, a u 19 sati najjači udari vjetra mjere se u Splitu. Na DHMZ postaji Split Marjan izmjeren je jaki olujni udar od 105 km/h.

Kako javlja Istramet, kroz Umag je prošla pijavica. Još uvijek se provjeravaju informacije i dodaju kako je zabilježena šteta u gradu. Stradalo je drveće i krovovi zgrada, crijep je razbacan po ulicama. Nedugo prije toga, Umag je pogodila obilna kiša.

Na Facebooku meteoservisa RIMETEO javljaju kako su Cres, Lošinj i Rab zbog jakog juga odsječeni od ostatka zemlje. Valovi su sve viši pa su i problemi u prometu morem sve veći.

Zbog vjetra u prekidu su brojne trajektne, katamaranske i brodske linije. Na otvorenom moru već su se razvili višemetarski valovi, a na trajektom koji i večeras plove teretna vozila su se dodatno učvrstila zbog visokih valova, javlja Dalmacija danas.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *