Сре. сеп 27th, 2023

Vlasenički vatrogasci istjerani iz vatrogasnog doma

Opštinska komisija danas je upala u prostorije Vatrogasnog doma u Vlasenici i uzela ključeve od vozila, kompletnu dokumentaciju (lične kartone radnika, u kojima se nalaze dokumenta radnika), ličnu zaštitnu opremu, zaključali su prostorije i ključeve predali direktoru JKP Vlasenica kažu vlasenički vatrogasci, piše portal BN.

 

Na pitanje nekoliko prisutnih vatrogasaca, gdje ćemo dolaziti na posao, rečeno im je da neće dolaziti.

Poručeno im je da će dobiti rješenja o neraspoređenosti.

Vatrogasci kažu da nije bila primopredaja, nema nikakvog papira.

Pitaju šta ako nešto nestane ili neko namjerno ošteti sprave ili opremu.

Poručuju da neće odustati od borbe za svoja prava bez obzira na sva dešavanja.

 

 Inače, nakon što je Skupština opštine Vlasenica donijela odluku da se ukine Vatrogasna jedinica u ovoj opštini, pet vatrogasaca je podnijelo krivične prijave protiv načelnika Miroslava Kraljevića. U međuvremenu je Kraljević postigao dogovor sa kolegom iz susednih Milića da oni intervenišu i u Vlasenici iako je njihov broj ispod zakonskog minimuma. 

 

Razlog za ukidanje vatrogasne jedinice u ovoj opštini je novi kolektivni ugovor koji je potpisan u februaru prošle godine između Ministarstva uprave i lokalne samouprave i Sindikata uprave RS, kojim su povećane plate vatrogascima, a načelnik Kraljević očigledno nije htio da ispuni svoje zakonske obaveze te je naložio ukidanje vatrogasne jedinice dovodeći time u neposrednu opasnost stanovnike ove opštine.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *