Пет. дец 1st, 2023

VODA NARODU! Protesti u Istočnom Sarajevu

Građani opština Istočno Novo Sarajevo i Istočna Ilidža ove jeseni suočavaju se sa problemima vodosnabdjevanja i svakodnevnim redukcijama vode na području ovih opština. Zbog toga je grupa građana odlučila na jednom mjestu okupiti sve nezadovoljne građane, kako bi i ovim putem poslali poruku nadležnim da se pod hitno počne rješavati jedan od gorućih problema Grada.

U utorak, 05. oktobra u 17.30 časova, na parkingu ispred Doma zdravlja održaće se protesti kako bi se ukazalo na ozbiljne probleme u vodosnabdijevanju. Poruka za nadležne je jasna, voda narodu, sada i odmah.

Ideja za organizovanje protesta došla je iz ličnog nezadovoljstva i nezadovoljstva drugih građana koji su o problemu vodosnadbijevanja pisali svakodnevno na društvenim mrežama, kaže organizator protesta Sunčica Kovačević.

Okidač za davanje prijedloga za izlazak na proteste bila je frizerka koja je u šerpi grijala vodu za svoje mušterije i osjećaj da živim u 16. vijeku, a ne 21. Cilj protesta je ukazivanje da se svakodnevnim redukcijama krše prava građana, a organizatori su svi koji se taj dan pojave i iskažu lično nezadovoljstvo”, kaže

S obzirom da okupljanje nosi naziv ,,Građani pitaju-kako, ko i šta dalje?’’ još prošle sedmice organizatori su kontaktirani nadležni i uputili im poziv za obraćanje na protestima, ali je do danas samo je gradonačelnik dostavio odgovor.

“Građani su nezadovoljni i žele ostvariti svoja prava, ali ne znaju kako, što ni ne čudi, s obzirom na specifičan položaj koji Vodovod ima na tržištu. U normalnim uslovima kada niste zadovoljni nečijom uslugom potražite je od drugoga, međutim u ovom slučaju tu opciju imate jedino ukoliko iselite iz opština Istočno Novo Sarajevo i Istočna Ilidža. Pošto je ovo problem svih nas iskreno se nadam da će dosadašnje verbalno djelovanje građana preći u praktično, te da će izaći na proteste”, zaključuje Sunčica i poziva sugrađane da se sutra okupe u što većem broju.

Autor: Sanja Vasković

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *