Vodovod Brezovice- iz opštine Pale štura objašnjenja

Dan nakon što smo objavili tekst o izgradnji vodovoda u Brezovicma, opština Pale, gde je lokalna vlast na čelu sa SNSD-om proslijedila DEMOS-ovom direktoru preduzeća “Vodovod i kanalizacija” Dejanu Kojiću 450.000 maraka za ovaj projekat, na adresu SPIN Info stigao je odgovor  iz opštine Pale na ranije postavljena pitanja.

 

Interesantno je da je odgovor iz opštine napisan 13. decembra, otpremljen poštom tek 28. decembra, a na  našu adresu stigao 30. 

 

Kako god, iz opštine Pale šture informacije o realizaciji pomenutog projekta.

 

Navode da je izvođenje radova povjereno JP “Vodovod i kanalizacija” ad Pale na osnovu Odluke skupštine opštine iz 2020, a sve vezano za finansiranje i plaćanje prebacuju na glavnu knjigu trezora Republike.

 

“Što se tiče planiranog roka za izvođenje radova, JP ‘Vodovod i kanalizacija’ doo uputio je 29.09.2022. godine Opštini Pale zahtjev za produženje roka za izvođenje radova zbog kašnjenja u isporuci vodovodnog materijala NP 40 bara”, kažu iz Opštine Pale dodajući da je sistem pušten u rad 08.12.2022. Međutim  iz opštine ne pominju da je načelnik Boško Jugović tokom potpisivanja ugovora ljetos naveo da će sve faze biti gotove u roku od 90 dana, što se nije dogodilo.

 

 

U objašnjenju našem portalu ne navode se ni dosadašnja ulaganja iz budžeta opštine za ovaj projekat, niti da li je i odakle obezbijeđeno dodatnih 50.000 KM, pa je projekat koštao 500.000 KM. Direktor Vodovoda Dejan Kojić tvrdi da ne zna odakle potiču ove informacije koje je objavila novinska agencija SRNA, a na osnovu obavještenja preduzeća kojim rukovodi.

 

 

Podsjećamo,  mještani Brezovica više od 20 godina slušaju obećanja da će imati uredno vodosnabdijevanje. Brezovice su “progutale” 600.000 maraka, a ni u 2022. voda nije stigla do krajnjih korisnika.

 

Autor: S. Vasković

 

U nastavku pomenuti tekst:

Pale: Koalicionim partnerima za izgradnju vodovodnog sistema 450 000 KM, mještani i dalje bez vode

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *