22/02/2024

Za nabavku promotivnog materijala “BOBO Grafu” od Opštine Istočno Novo Sarajevo 80 000 KM

Opština Istočno Novo Sarajevo u aprilu je raspisala tender za nabavku promotivnog materijala i pribora za potrebe opštine Istočno Novo Sarajevo u periodu od 2022 -2024. godine.

 

Procijenjena vrijednost nabavke iznosila je 64.102 KM bez PDV-a.

 

Procijenjena vrijednost nabavke

 

Na tenderu se pojavio samo jedan ponuđač, “BOBO Graf” doo Istočno Sarajevo, kojem je 03. juna ove godine i dodijeljen ugovor vrijednosti 73.515 KM (bez PDV-a), odnosno 86.012 KM sa PDV-om.

 

Ukupna vrijednost sporazuma

Kako piše portal pratimotendere.ba ova javna nabavka je rizična iz razloga što je za 9.413 KM veća od procijenjene, pa se postavlja pitanje odakle su obezbijeđena dodatna sredstva za ovu nabavku?

 

Osim toga, ovo je drugi put da opština Istočno Novo Sarajevo provodi istu javnu nabavku, jer je ista, na koju se takođe javio samo jedan ponuđač “BOBO Graf” doo poništena u martu jer ponuđač nije dostavio potrebnu dokumentaciju, a i dostavljena ponude firme “BOBO Graf” doo Istočno Sarajevo bila je za čak 20.188 KM veća od procijenjene, odnosno 84.290 KM (bez PDV-a).

 

Odluka o poništenju prvobitne nabavke

 

U drugom postupku opština Istočno Novo Sarajevo i “BOBO Graf” našli su se “na pola puta” pa je ugovorena već pomenuta vrijednost od 73.515 KM.

 

Osim toga, ono što doprinosi netransparentnosti rada opština Istočno Novo Sarajevo jeste da ne objavljuje podatke o relizaciji ugovora na svojoj internet stranici.

 

Autor: Redakcija

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *