Za „Stam Petrović“ još 4,6 miliona KM od OC „Jahorina“

Olimpijski centar „Jahorina“  dao je posao izgradnje ski lifta „Trnovo“ vrijedan 4,6 miliona maraka svojoj omiljenoj firmi „Stam Petrović“ iz Pala, saznaje CAPITAL.

 

I dok je procijenjena vrijednost nabavke bila četiri miliona KM, „Stam Petrović“ je ponudio samo 500 maraka nižu cijenu odnosno 3.999.500 KM.

U Odluci o izboru najpovoljnijeg ponuđača je navedeno da je pomenuta firma jedina dostavila ponuda, a njihova ponuda je za OC „Jahorina“ ujedno bila i prihvatljiva.

OC „Jahorina“ je krajem prošle godine raspisao nabavku za izgradnju ski lifta „Trnovo“.

Podsjetimo da je OC tenderom tražio projektovanje, isporuku i ugradnju opreme, izvođenje građevinskih, zemljanih, mašinskih i ostalih potrebnih radova, kao i ispitivanje i puštanje u pogon nove instalacije, ski lift Trnovo, a sve po sistemu “ključ u ruke”.

Važno je napomenuti da Olimpijski centar „Jahorina“ redovno daje tendere firmi „Stam Petrović“ u vlasništvu Mirka Petrovića.

Krajem prošle godine su im dali posao izgradnje ski staze vrijedan gotovo tri miliona KM.

Osim toga, grupa ponuđača na čelu upravo sa ovom firmom dobila je posao izgradnje upravne zgrade na „Igrištima“ težak oko 3,3 miliona maraka.

Sa potpuno istom grupom ponuđača su dobili posao izgradnje ski bifea na „Igrištima“ vrijedan oko 2,3 miliona KM.

Ovo je samo jedan u nizu tendera koji je firma „Stam Petrović“ dobila od Olimpijskog centra.

Najvrijedniji koji su u posljednje vrijeme dobili je svakako onaj gdje će kao jedno od osam preduzeća učestvovati na izgradnji šestosjedne žičare na „Igrištima“ vrijedan čak 24,5 miliona maraka.

Dobili su i posao mljevenja kamena na stazama takođe u ski centru Igrišta vrijedan 1,3 miliona KM, dok su sa preduzećem „Vertex invest group“ dobili posao nabavke trampolina sa air bagom težak oko 607.000 KM.

Za Olimpijski centar su još nabavljali i antikorozivni materijal, kao i kameni materijal.

CAPITAL: Bojana Ninković

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *